Pasaule
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Tiger Woods par 700 miljoniem nostāju nemaina

Titulētais Tiger Woods noraidījis piedāvājumu par 700–800 miljoniem dolāru pievienoties Saūda Arābijas finansētajai "LIV Golf Series" sacensību sērijai. Profesionālajā golfā ne viens vien spēlētājs ir ļāvies "LIV Golf" finanšu vilinājumam, lai gan tas nozīmē neskaidru turpmāko karjeru tūrēs ASV un Eiropā. 

"LIV Golf Series" vecākā izpildamatpersona Greg Norman sarunā "FOX News" televīzijā pastāstīja, ka vēl pirms viņa stāšanās amatā bija spēkā piedāvājums karjerā 15 augstākā līmeņa "Major" turnīros uzvarējušajam Woods saņemt miljardam dolāru tuvu summu, ja vien titulētais golferis piekristu pievienoties "LIV Golf".

Jūlijā "The Open" turnīrā Woods nepārvarēja katu, bet intervijā žurnālistiem 46 gadus vecais golferis pauda, ka neuzskata "LIV Golf" izveidošanu par pareizu risinājumu, jo dalībniekiem ilgtermiņā tas nepalīdzēs karjeras attīstībā. 

Savukārt Norman nosauca ASV PGA tūri par monopolistu, kas nevēlas pieļaut konkurences rašanos. Uz "LIV Golf Series" pārcēlušies 11 golferi, viņu vidū Phil Mickelson un Ian Poulter, iesūdzēja ASV PGA tūri tiesā, vēloties atgūt tiesības spēlēt tūrē, kas viņiem nu ir liegtas. 

Norman arī noraidīja kritiku par "LIV Golf" saistību ar Saūda Arābiju, sakot, ka daudzi PGA tūres sponsori šajā Rietumos nereti kritizētajā valstī ik gadu gūst miljardiem dolāru ienākumu. 

"LIV Golf" debijas sezonā astoņos turnīros nodrošināja 225 miljonu dolāru balvu fondu, katru tūres sacensību uzvarētājam paredzot četrus miljonus dolāru. Savukārt "The Open" uzvarējušais austrālietis Cameron Smith teju 300 000 skatītāju klātienē vērotajā turnīrā naudas balvā saņēma 2,5 miljonus dolāru.

Woods uzsvēra, ka "LIV Golf" spēlētājiem rīkotāji nodrošina lielus honorārus par dalību vien, tādēļ zūd motivācija izcīnīt naudas balvas laukumā. Turklāt "LIV Golf" turnīros negūst reitinga punktus, kas ietekmē izredzes piedalīties citos augstākā līmeņa turnīros. PGA tūre ir atstādinājusi visus golferus, kas pievienojušies "LIV Golf", tomēr sezonā prestižākie turnīri ierasti ir atklātas sacensības, kas paver dalības iespēju arī tiem, kas izvēlējušies citu karjeras turpinājumu.

"LIV Golf" negrasās piekāpties un jau paziņojusi, ka 2023. gadā rīkos 14 turnīrus ar kopēju 405 miljonu dolāru balvu fondu.

Pēdējās izmaiņas , 04.08.2022.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē