Latvija
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Pasaulē starp Igauniju un Lietuvu

Nedēļas nogalē Francijā noslēdzās pasaules amatieru komandu čempionāts sievietēm, kur Latvijas trio cīņā par Espirito Santo kausu dalīja 49.vietu, kopvērtējumā atpaliekot no igaunietēm (43.), bet apsteidzot Lietuvas golferes (51.).

Latviju četras dienas ilgušajā čempionātā pārstāvēja spēlējošā kapteine Laila Forstmane (80-77-78-WD), Katrīna Bulkovska (80-82-77-85) un Marlēna Gavare (84-86-91-84), savukārt treneres-menedžeres pienākumus uzņēmās Anna Diāna Švanka-Mežule. Ik dienu komandas rezultātā ieskaitīja divus labākos rezultātus, kas Latvijai turnīra noslēgumā 56 valstu konkurencē nodrošināja rezultātu +71 virs PAR.

Par pasaules čempionēm kļuva zviedrietes ar četru dienu summā iekrātu -13 zem PAR. Ar tādu pašu rezultātu nospēlēja ASV, taču pēdējā raundā komandas summā neieskaitītais individuālais rezultāts amerikānietēm bija par vienu sitienu sliktāks, bet tieši pēc šāda papildus nosacījuma noteica pirmās vietas ieguvēju vienāda rezultāta gadījumā. Bronzas medaļas ar vienādu rezultātu -12 zem PAR dalīja Vācijas un Japānas komandas.
 
Latvijas delegācija pasaules čempionātā - Katrīna Bulkovska (no kreisās), Laila Forstmane, Marlēna Gavare un Anna Diāna Švanka-Mežule (Foto: IGF Golf).

Čempionāts risinājās divos laukumos - Le Golf National Albatros laukumā un Le Golf de Saint-Nom-la-Bretèche Sarkanajā laukumā. Katra komanda abos laukumos izspēlēja pa diviem raundiem - latvietes turnīru sāka un pabeidza, spēlējot Le Golf National. 

Īpašu vietu Francijas golfā ieņem Le Golf National Albatros laukums, kur 2018.gadā notika Ryder kausa izcīņa, bet pēc pāris gadiem tur tiks sadalītas medaļas Parīzes olimpisko spēļu golfa turnīrā.

Nākamais pasaules amatieru komandu čempionāts notiks jau 2023.gada decembrī Dubaijā, pirmo reizi sacensības uzņemot Tuvajos Austrumos. Lai gan pasaules čempionātu ir ierasts rīkot ik otro gadu, Starptautiskā Golfa federācija nolēma turnīru turpmāk pārcelt uz nepāra gadiem, lai tas neiekristu olimpisko spēļu gados.

Espirito Santo kausa izcīņas REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 29.08.2022.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē