Latvija
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Turnīrs jubilejas formātā

Vēsturiskais mantojums golfā allaž ir bijis īpašā cieņā, un par tradīciju uzturēšanu nedēļas nogalē gādāja visi golferi, kuri kuplināja golfa kluba "Viesturi" atklāto čempionātu, un ne tikai spēlētāju lomā. Pašmāju senākā golfa kluba "Open" turnīrā uzvarētājus noskaidroja jau 20. reizi.

Pāris gadu desmiti ir visai ilgs laikaposms, lai spēlētāji paturētu prātā visus piedzīvotos golfa notikumus, tomēr ir pamats uzskatīt, ka visos 20 čempionātos "Viesturos" ir spēlējusi Lidija Gavrilova, un, saprotams, ka dalībnieku pulkā viņa bija arī šoreiz. 

Kā atklātam kluba čempionātam pienākas, uzvarētāji vairākās ieskaites grupās tika noteikti sitienu spēlē, tomēr neizpalika arī stableford formāts, lai ar handikapa atbalstu ikvienam būtu iespēja pacīnīties par augstākajām vietām.
 

Kungiem vietu uz čempionu kausa savam vārdam nopelnīja Arvis Didrihsons, nospēlējot ar 79 sitieniem. Vienubrīd golferu lokā uzvirmojušajām sarunām par gaidāmo pārspēli gan nebija lemts piepildīties, jo otrās vietas ieguvēja Edmunda Jansona rēķinā bija viens sitiens vairāk.
 

Dāmām ar krietnu atrāvienu uzvarēja Daiga Puisīte, kas ļāva čempiones trofejas saņemšanu padarīt par ģimenes iekšēju lietu. Balvu pasniegšanā galvenā loma bija Kristai Puisītei, kura kopā ar māsu Māru ieradās Latvijā un nepalaida garām iespēju uz brīdi atgriezties vietā, kur abas savulaik spēra pirmos soļus ceļā uz kļūšanu par pasaules klases golferēm. 

Daiga Puisīte balvu no meitas rokām saņēma par uzvaru sitienu spēlē, savukārt stableford ieskaitē dāmām labākā bija Sandra Lāce, par dažu handikapa desmitdaļu tiesu apsteidzot Gavrilovu, abām spēlētājām iekrājot 35 punktus.
 

Kungiem stableford ieskaitē vietu sadalījums izvērtās par 40+ punktu cīņu, kurā veiksmīgākais ar 43 punktiem bija Rodžers Karašs. 

Pēdējās izmaiņas , 22.08.2022.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē