Arhīvs
3. Maijs, 2024. Gints, Uvis, Krustiņš, Einards
Pāru kaujas
rezultâti

"Masters" senioru rekordists

Amerikānis Tom Watson ceturtdien "US Masters" pirmajā kārtā dalīja 18.vietu, taču sezonas pirmā "Major" vēsturē tika ierakstīts kā vecākais golferis, kas spējis raundu "Augusta National" laukumā izspēlēt zem PAR, un seniora vecumā kļuva par rekordistu.

Watson 65 gadu vecumā 18 bedrītes izspēlēja ar 71 sitienu jeb -1 zem PAR, ko pats nosauca par nelielu brīnumu. Līdzšinējais rekordists bija Sam Snead, kurš 1974.gadā ar 71 sitienu izpēlēja pēdējās divas kārtas, tolaik būdams 61 gadu vecs.

Līdzšinējā karjerā Watson ir divas "US Masters" gūtas uzvaras - 1977. un 1981.gadā, savukārt 2009.gadā viņš bija tuvu tam, lai kļūtu par vecāko "Major" čempionu, tomēr 59 gadu vecumā pārspēlē "British Open" atzina Stewart Cink pārākumu. "Augusta National" nav Watson pateicīgākais laukums, jo tikai četros no 20 turnīriem viņš ir pārvarējis katu, ko cer paveikt arī šoreiz.

Ja ne gluži rekordu, tad zīmīgu rezultātu sasniedza arī līderis 21 gadu vecais Jordan Spieth, kurš nospēlēja ar 64 sitieniem jeb -8 zem PAR, kas ir "US Masters" labākais rezultāts pirmajā raundā pēdējos 19 gados. Spieth ir jaunākais spēlētājs, kas pēc pirmās dienas kļuvis par "US Masters" līderi.

Ne tik labi klājās tiem, par kuriem pirms turnīra runāja visvairāk. Ranga līderis Rory McIlroy nospēlēja ar -1, savukārt Tiger Woods izdevās vairāki spoži sitieni, bet ne rezultāts 18 bedrītēs, kas sasniedza +1 virs PAR. Vēl gan ir trīs raundi, lai situāciju izmainītu uz labo pusi, tomēr uzvaras pretendentu sarakstā Tiger vārdu nepiemin.

"US Masters" REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 10.04.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē