Arhīvs
17. Maijs, 2024. Herberts, Dailis, Umberts
Pāru kaujas
rezultâti

Olimpiska mēroga tiesāšanās

Golfa atgriešanās olimpisko spēļu programmā nenoris vis tik gludi, kā varētu cerēt, un jaunākie tiesu darbi arvien saglabā neziņu, vai 2016.gadā Riodežaneiro olimpiskais golfa turnīrs varēs notikt, kā iecerēts. Konflikts ir par laukuma dizainu, lai gan celtniecība jau ir pāri pusei.

Riodežaneio tiesa pirmdien deva pašvaldībai un projekta attīstītājam piecas dienas, lai atbildētu, vai viņi ir gatavi izmainīt daļēji jau tapušā golfa laukuma dizainu, lai tas atbilstu dabas aizsardzības prasībām. Pārmaiņas prasītu trīs bedrīšu pārcelšanu un pārveidošanu, lai izveidotu dabas zonas koridoru.

Prokuratūra uzskata, ka pašvaldība un projekta attīstītājs celtniecībā pārkāpj dabas aizsardzības noteikumus un prasa izmainīt sākotnējo projektu. Savukārt attīstītājs "Fiori Empreendimentos" pauž pārliecību, ka visas prasītās izmaiņas nav iespējams ieviest. No pašreizējā projekta prasīts izņemt 12., 14. un 15. bedrīti, atrodot tām citu vietu.

Neoficiāli gan izskan vērtējumi, ka jautājums ir nevis par golfa laukumu, bet par plānoto apbūvi tā apkārtē. Golfa laukums top vienā no visdārgākajām nekustamo īpašumu zonām, un olimpiskais statuss tikai veicinās izredzes pārdot jaunās mājas par jo lielāku cenu. Jau septembrī pilsēta un attīstītājs paši ierosināja pārcelt trīs laukuma bedrītes, taču tobrīd tas tika atzīts par nepietiekamu soli, un, strīdam turpinoties, puses tikai attālinājās no vienošanās panākšanas.

Rio mērs Eduardo Paes iepriekš teica, ka iebilst pret izmaiņām projektā, turklāt Gil Hanse dizainētais laukums par 60 procentiem jau ir gatavs. Tiesā uzskata, ka laika sarunām un mierizlīguma meklējumiem vairs nav atlicis, tādēļ jāpieņem spriedums, jo olimpiskās spēles strauji tuvojas.

Golfs olimpisko spēļu programmā ir iekļauts pēc 112 gadu pauzes, taču pašreizējie strīdi par laukuma būvi mazina atgriešanās spožumu. Turklāt pirms olimpiskajām spēlēm laukumā vēl jāaizvada testa sacensības, kam jānotiek nākamā gada beigās vai 2016.gada sākumā.

Pēdējās izmaiņas , 28.10.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē