Arhīvs
15. Maijs, 2024. Sofija, Airita, Taiga, Arita, Saulnesis
Pāru kaujas
rezultâti

Tenerifē startā -1

Sezonā pēdējo turnīru Eiropā ceturtdien Kanāriju salās sāka Laura Jansone, pirmo kārtu "Tenerife Open" nospēlējot ar -1 zem PAR. Savukārt Krista Puisīte vēlāk Floridā startēja LPGA fārmtūres pēdējā posmā.

Laura ar trim bērdijiem un diviem bugijiem rezultātu kartītē izkārtoja 71 sitienu, kas viņu ierindoja dalītā 25.vietā. Cīņa turnīrā ar 350 000 eiro balvu fondu "Costa Adeje" laukumā turpināsies ar otro kārtu piektdien, kad tiks pavilkta kata robeža. Līdere ar -7 zem PAR pēc pirmās dienas ir angliete Trish Johnson.

Krista piedalās "Symetra" tūres čempionātā, un raunda pirmās divas trešdaļas aizvadīja ar PAR atbilstošu rezultātu. "LPGA International" "Jones" laukumā golferes cīnās par 150 000 dolāru balvu fondu, bet uz to pretendēs spēlētājas, kas pēc pirmajām divām dienām pārvarēs katu. Gan Tenerifē, gan Floridā sacensības noslēgsies svētdien.

Lai cik svarīgi būtu šīs nedēļas turnīri, abām Latvijas profesionālēm tuvojas vēl nozīmīgāks pasākums - LPGA tūres kvalifikācijas otrais posms, kas Floridā sāksies pēc nepilnām divām nedēļām. Tieši "Plantation Golf and Country Club" divos laukumos parādītais sniegums oktobra sākumā noteiks, kam būs lemts tikt izšķirošajā LPGA kvalifikācijā, kam cerības jāatliek uz nākamo gadu ar iespēju spēlēt "Symetra" tūrē, bet kam arī fārmtūre kļūs par grūti sasniedzamu sezonas mērķi.

Savukārt Annai Diānai Švankai Jorkas hercoga Jauno čempionu turnīrs Skotijā neplānoti noslēdzās pēc divām no plānotajām trim kārtām. Kamēr skoti ceturtdien referendumā maldījās starp "Jā" un "Nē", tikmēr "Royal Aberdeen Golf Club" ietērpās tik biezā Ziemeļjūras miglā, ka laukums tika atzīts par nespēlējamu.

Tādējādi Anna turnīru noslēdza ar +15 virs PAR (84-73) un dalīja 40.vietu. Uzvaru 54 spēlētāju konkurencē izcīnīja islandietis Gisli Sveinbergsson ar -5 zem PAR (69-68).

Skotijā ceturtdien tika pieņemts vēl viens vēsturisks lēmums - "The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews" biedri nobalsoja par iespēju klubā uzņemt sievietes. Pēc 260 gadiem tikai džentlmeņu sabiedrībā, par izmaiņām Sentendrjūsas kluba kārtībā nobalsoja 85 procenti no 2400 biedriem, bet 15 procenti bija pret.

"Tenerife Open" REZULTĀTI

"Symetra" tūres čempionāta REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 18.09.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē