Arhīvs
15. Maijs, 2024. Sofija, Airita, Taiga, Arita, Saulnesis
Pāru kaujas
rezultâti

Skins mačs arī bērnu veselībai

Šonedēļ "Ozo" laukumā aizvadītais izcilo pasaules senioru skins mačs nodrošināja 15 000 dolāru ziedojumu bērnu Mobilajam veselības aprūpes centram, pavēstīja rīkotāji. Ziedojums nodrošinās 420 bezmaksas ārstu apskates bērniem visā Latvijā.

Ziedojuma čeku pasniedza turnīra uzvarētājs, pasaules golfa zvaigzne Sam Torrance. Ziedojums Mobilā veselības aprūpes centra darbības atbalstam ir ļoti būtisks, jo tā darbību nodrošina tikai ziedojumi. Aprūpes centrs darbu sāka 2011. gadā un to izveidoja labdarības organizācijas "Ronald McDonald House Charities" pārstāvniecība Latvijā (RMHC Latvija). Mobilais centrs izveidots, lai padarītu pieejamākus medicīniskos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem un nodrošinātu regulāras primārās medicīniskās pārbaudes, kā arī izsniegtu savlaicīgu norīkojumu pie kvalificētiem speciālistiem.

Daudziem bērniem Latvijas lauku rajonos ir problemātiska primārās medicīniskās aprūpes saņemšana. Bez regulārām medicīniskām pārbaudēm un profilakses, pastāv risks, ka slimības netiek savlaicīgi diagnosticētas un ārstētas. Gan akūta, gan hronisku slimību gadījuma sekas nereti jūtamas visu turpmāko bērna dzīvi. Savukārt uz valsts apmaksātajiem pakalpojumiem pie Rīgā esošajiem speciālistiem ir mēnešiem garas rindas, kas ir pārāk ilgs laiks slimības savlaicīgai diagnosticēšanai un ārstēšanas sākšanai.

Ar Mobilā veselības aprūpes centra palīdzību bērni dažādās Latvijas vietās bez maksas var saņemt speciālistu konsultācijas, veikt izmeklējumus, kā arī tiek nodrošināta plaša izglītojošā programma. Mobilais veselības aprūpes centrs ir 17 metrus garš moderns transporta līdzeklis, kurā izveidotas divas atbilstoši aprīkotas pacientu izmeklēšanas telpas un pieņemšanas telpa. Visi pakalpojumi tiek sniegti sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas speciālistiem. Kopš darbības sākuma Mobilajā veselības aprūpes centrā veiktas vairāk nekā 11 000 bezmaksas apskates bērniem visā Latvijā.

Jau vērstīts, ka senioru skins turnīru organizēja ASV dibināts kopuzņēmums “BN Golf International”, kura darbība saistīta ar golfa turnīru organizēšanu Latvijā, Baltijā un citviet Eiropā. Turnīrā piedalījās golfa vēsturē nozīmīgas personības – Tony Johnstone, Barry Lane, Ronan Rafferty un Sam Torrance.

Pēdējās izmaiņas , 11.09.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē