Arhīvs
15. Maijs, 2024. Sofija, Airita, Taiga, Arita, Saulnesis
Pāru kaujas
rezultâti

Rīgas viesa atskaņas pasaulē

Nedēļas sākumā skins mačā Rīgā spēlējušā Sam Torrance vērtējums par Eiropas komandas spēku septembra beigās gaidāmajā Ryder kausa izcīņā nule kā guvis pasaules mēroga atskaņas. Torrance ir pārliecināts, ka eiropieši Glenīglsā būs tik stipri kā reti kad iepriekš.

Jaunā iesaukuma komanda ir tikpat spēcīga kā 1987.gadā, kad eiropieši ar tādu zvaigžņu kā Seve Ballesteros, Nick Faldo un Bernhard Langer palīdzību izcīnīja turnīra vēsturē pirmo uzvaru viņpus okeānam, aģentūrai "Reuters" teica Torrance.

"Es patiešām domāju, ka šogad ir viena no visspēcīgākajām komandām, kāda Eiropai bijusi," sacīja 61 gadu vecais Torrance, kurš Glenīglsā būs viens no kapteiņa Paul McGinley palīgiem.

Tieši Torrance precīzais ripinājums 1985.gadā, "The Belfry" laukumā, Anglijā, ļāva Eiropai pirmo reizi iegūt Ryder kausu pēc 28 gadu pauzes. Savukārt 2002.gadā Torrance bija kapteinis Eiropas komandā, kas vēlreiz uzvarēja tajā pašā laukumā.

Fantastiska komanda bija 1987.gadā, bet pašreizējais sastāvs ir viens no labākajiem, kāds jebkad bijis, uzskata Torrance. Savu viedokli viņš arī pamato - Eiropas spēlēs četri no pieciem pasaules rangā spēcīgākajiem golferiem Rory McIlroy, Sergio Garcia, Henrik Stenson un Justin Rose, kā arī vidējais komandas līmenis ir izcils.

Turklāt Eiropu pārstāvēs arī "Major" uzvarētāji Martin Kaymer un Graeme McDowell, bet francūzi Victor Dubuisson skots Torrance raksturoja kā paraugu komandas debitantu izcilajam talantam.

Torrance tautietis Stephen Gallacher līdzās Ryder kausa dzelzs vīriem Ian Poulter un Lee Westwood kļuva par McGinley trim izvēlētajiem spēlētājiem. Gallacher iekļaušanu sastāvā viens otrs uzskata par strīdīgu lēmumu, jo uzaicinātais golferis augsta līmeņa komandu mačos nav uzvarējis nevienā individuālā divcīņā.

Taču Torrance ir pārliecināts, ka Gallacher ir uzaicināts pelnīti, jo Ryder kausa punktu rangā tikai vienu punktu atpalika no McDowell, turklāt lielākoties spēlējot Eiropā. Ar sev raksturīgo humoru Torrance piebilda, ka arī Ian Woosnam bija labs Ryder kausa spēlētājs, lai gan neuzvarēja nevienā singlu mačā, taču atgādināt to nav vēlēšanās, jo Woosnam viņu par to varētu viņu nošaut.

Turklāt Gallacher iekļaušanu Eiropas komandā atbalsta "visa Skotija". Torrance par pareizu lēmumu uzskata arī Poulter uzaicināšanu, neraugoties uz viņa viduvēju sezonu, jo Poulter un Ballesteros būtu uzskatāmi par visu laiku izcilākajiem Eiropas golferiem Ryder kausa izcīņā.

Par smagāko izšķiršanos Torrance atzina izvēli starp Luke Donald un Lee Westwood, taču lēmums par labu Westwood bijis pamatots.

Glenīglsā ASV un Eiropas komandas par Ryder kausu cīnīsies no 26. līdz 28.septembrim.

Pēdējās izmaiņas , 10.09.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē