Arhīvs
17. Maijs, 2024. Herberts, Dailis, Umberts
Pāru kaujas
rezultâti

Ryder kausa kārtis izliktas

Pēc kapteiņu izvēlēto spēlētāju nosaukšanas otrdien kļuva zināmi pilni ASV un Eiropas komandu sastāvi Ryder kausa izcīņai, kas septembra beigās risināsies Glenīglsā, Skotijā. Abās komandās būs pa 12 golferiem.

Eiropas kapteinis Paul McGinley nolēma komandā uzaicināt Ian Poulter un Lee Westwood, kā arī Stephen Gallacher, kurš 39 gadu vecumā debitēs Ryder kausa izcīņā. Savukārt amerikāņu kapteinis Tom Watson pieaicināja Keegan Bradley, Hunter Mahan un Webb Simpson.

Abi kapteiņi pauda pārliecību par savu spēlētāju spēku un izredzēm no 26. līdz 28.septembrim paredzētajā turnīrā, taču neapgāžams ir fakts, ka pēdējos deviņos turnīros septiņas uzvaras ir Eiropas rēķinā. Amerikāņi gan sola revanšēties, un jo īpaši par pēdējo neveiksmi 2012.gadā savā laukumā, kur teju uzvarētā situācijā individuālajos dueļos cieta sāpīgu neveiksmi un maču zaudēja.

Watson bija ASV kapteinis arī 1993.gadā, kad amerikāņi līdz šim pēdējoreiz Ryder kausu izcīnīja pretinieku laukumā. No pašreizējā sastāva tikai trīs - Phil Mickelson, Jim Furyk un Huntar Mahan - ir ieguvuši Ryder kausu, bet iepriekšēja pieredze starpkontinentālajā turnīrā ir septiņiem ASV golferiem.

Eiropas komandā jau devīto reizi spēlēs Lee Westwood, kurš atzina, ka katra nākamā reizi ir avien sarežģītāka, un jārēķinās ar amerikāņu ļoti nopietnu pretestību. Savukārt ārpus sastāva tika atstāts bijušais pasaules ranga līderis anglis Luke Donald, kuru uzskata par vienu no labākajiem golferiem īsajā spēlē un uz grīna. Donald deva lielu ieguldījumu Eiropas uzvarās 2004., 2006., 2010. un 2012.gadā, taču PGA tūrē viņš pēdējoreiz TOP 30 iekļuva aprīlī, tādēļ McGinley ielūgumu 'soreiz nesagaidīja.

Ryder kausa komandas:

Eiropa: Rory McIlroy (Ziemeļīrija), Henrik Stenson (Zviedrija), Victor Dubuisson (Francija), Jamie Donaldson (Velsa), Sergio Garcia (Spānija), Thomas Bjorn (Dānija), Justin Rose (Anglija), Martin Kaymer (Vācija), Graeme McDowell (Ziemeļīrija), Lee Westwood (Anglija), Ian Poulter (Anglija), Stephen Gallacher (Skotija)

ASV: Bubba Watson, Rickie Fowler, Jim Furyk, Jimmy Walker, Phil Mickelson, Matt Kuchar, Jordan Spieth, Patrick Reed, Zach Johnson, Keegan Bradley, Hunter Mahan, Webb Simpson

Pēdējās izmaiņas , 03.09.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē