Arhīvs
16. Maijs, 2024. Edvīns, Edijs
Pāru kaujas
rezultâti

Gaumes jautājums

Austrālijas PGA čempionāts nākamgad pametīs Kvīnslendā vairāk nekā 10 gadu iesildīto vietu, jo pārāk radikāli atšķīrās organizatoru un laukuma īpašnieku izpratne par skaisto. Tikai pēdējā brīdī izdevās vienoties, ka šogad turnīru ar 1,25 miljonu Austrālijas dolāru balvu fondu kičīgais "Palmer Coolum Resort" laukums uzņems nemainītā izskatā.

Laukuma īpatnēja atšķirības zīme ir blakus grīnam izvietots 20 metru garais un astoņus metrus augstais Jeff - dinozaura kopija, kas jaunajam kūrorta īpašniekam Clive Palmer šķiet sirdij tīkams. PGA vadītājs Brian Thorburn paskaidroja, ka viens no Austrālijas četriem nozīmīgākajiem turnīriem pēc 11 gadus ilgušas sadarbības pārcelsies uz citu Kvīnslendas laukumu.

Šogad PGA profesionāļiem turnīrā būs jārēķinās ar fērvejos uzkrāsotu 61 reklāmas laukumu, ko sacensību komiteja vietējos noteikumos pielīdzināja remonta zonai. Thorburn mierināja, ka ne vairāk par 10 krāsainajām reklāmu vietām ir tradicionālā bumbiņu piezemēšanās zonā.

Pārsteigti par neierasto laukumu treniņu raundā bija arī paši spēlētāji, taču nenovēršamu parādību analizēšanai velti enerģiju nešķieda. "British Open" 2011.gadā uzvarējušais Darren Clarke atturīgi bilda, ka laukums noteikti ir savādāks, taču savu reizi jārēķinās arī ar sponsoru skatījumu.

Miljardierim Palmer ir arī citi specifiski plāni, piemēram uzbūvēt leģendārā "Titanic" kopiju, kas kuģotu Austrālijas piekrastē. Daļa Palmer fantāzijas jau ir redzama trijos pamatīgos spilgti zilos zīmējumos golfa laukuma 18.bedrītes (PAR4) fērvejā un rafā.

Pēdējās izmaiņas , 11.12.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē