Arhīvs
18. Maijs, 2024. Inese, Inesis, Ēriks, Cindija, Sidnija
Pāru kaujas
rezultâti

Čempioni Māra un Kārlis

Apsveikumus ar uzvaru LMT Latvijas amatieru čempionātā svētdien "Ozo Golf Club" pieņēma Kārlis Broders un Māra Puisīte, taču līdz uzvarētāju kausiem katrs tika atšķirīgā veidā. Ja Broderam uzdevums praktiski bija tikt līdz finišam, tad Māra par drīzām uzvaras svinībām varēja iedomāties tikai pēc priekšpēdējās bedrītes.

Cerētā intriga cīņā par uzvaru dāmu konkurencē neizpalika, un par to gādāja gan Laura Jansone, gan līdzšinējā titula īpašniece Krista Puisīte.

Pēc iespaidīga starta ar diviem bērdijiem četrās bedrītēs pirmā cīņas gaitu saasināja Jansone. Pirms piektās bedrītes čempionāta kopējais rezultāts Kristai -1 zem PAR, Mārai - PAR, bet Laurai +1 virs PAR. Taču turpinot līderu ķeršanu, Laura aizķērās aiz trīs bugiju sērijas un trīskārša bugija "ūdeņainajā" 8. bedrītē, atstājot favorītu lomās abas māsas.

Vienu sitienu, ko Māra vecākajai māsai zaudēja pēc pirmajām divām dienām, viņa atguva ar lielisku bērdija ripinājumu 5. bedrītē, bet nākamajā bedrītē nākamā čempione jau izvirzījās vadībā. Visas trīs meitenes 6. bedrītē trāpīja labajā bunkurā, un tikai Māra spēja no šādas sitācijas izkļūt ar PAR.

Otrā deviņnieka sākumā Māras pārsvars sasniedza divus sitienus, tad 12. bedrītē Krista atkal vienu sitienu pievilka, bet izšķirošais bija pietaupīts beigu daļai. Māru 16. bedrītē gaidīja teju drošs bērdija rpinājums, taču Krista bedrīti ar -1 izspēlēja, iečipojot bedrītē no ārpus grīna.

Nervu cīņā pārāka šoreiz izrādījās Māra - 17. bedrītē Krista norāva čipu un pēc diviem putiem dabūja divkāršu bugiju. Savukārt Māras rēķinā bērdijs un četru sitienu pārsvars pirms pēdējās bedrītes. Finišēt mīnusos Mārai gan neizdevās - divkāršs bugijs -1 pārvērta par +1.

Latvijas amatieru čempione Māra bija arī 2005. gadā, taču toreiz konkurence ne tuvu nebija tāda kā šoreiz, ko apliecina arī fakts, ka pirms četriem gadiem uzvarai pietika ar +32 virs PAR. un togad nebija arī tādas šampanieša dušas, kāda redzama 'Dienas foto'.

Māra arī ir sasniegusi rekordu, ko nebūs viegli labot - astoņās dienās viņa ir uzvarējusi trijos turnīros. Pirms nedēļas tika gūta uzvara "Gant" Pasaules latviešu "Open", tad sekoja triumfs Islandes junioru "Masters", un visu vainagoja pirmā vieta LMT Latvijas amatieru čempionātā.

Savukārt kungu konkurencē Broders izpildīja uzdevumu tikt līdz finišam un kļuva par pelnītu uzvarētāju ar summā +9 virs PAR. Dienas labākais rezultāts gan bija Reinholdam Pīrāgam - 73 sitieni, kas viņam ļāva panākt Miku Gavaru un dalīt 2. vietu.

Neizpalika arī bez epizodēm, kas golferu vidū vēl kādu laiku tiks apspriestas. Piemēram, Mārci Broderu diskvalificēja par vietu zaudējuša T-marķiera iespraušanu, kas noteikumu kontekstā nozīmē laukuma izmainīšanu. Kā saka pats Broders seniors, turpmāk vienmēr labāk saukt tiesnesi - ja arī tas prasa laiku, vismaz kādā citā neskaidrā situācijā nebūs lemts iedzīvoties negaidītās nepatikšanās.

Pēdējās izmaiņas , 28.06.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē