Arhīvs
10. Maijs, 2024. Maija, Paija
Pāru kaujas
rezultâti

Kvadricikli turpat kur auto

Mēģinājums pielabināties golfa dievībām ar nedaudz mazākiem braucamajiem uz hole in one altāra izrādījās lemts neveiksmei, jo svētdien "R.A.S.A un Ko" turnīrā nevienam pat īsti neizdevās sitiens, ko varētu iekļaut "gandrīz bija" kategorijā. Vistuvāk 2. bedrītei palika Viļa Krištopana bumbiņa, taču arī to pēc apstāšanās vairāk nekā pus metrs šķīra no iespējas pazust zem grīna līmeņa.

Līdz ar to joprojām Latvijā ir gan hole in one iesituši golferi, gan bijušas hole in one balvas, taču abu šo lielajai veiksmei nepieciešamo faktoru simbioze ir atvirzījusies vēl vismaz par vienu turnīru tālāk.

Rīkotāju sagatavotie smalkie mērījumi ļauj noskaidrot "R.A.S.A un Ko" precīzāko sitēju vārdus, tiesa, skaitļi nav tādi, kas prasītos pēc milimetra desmitdaļu noteikšanas. Krištopanam veiksmīgākajā sitienā bumbiņa palika 61 centimetru no bedrītes, bet 7. bedrītē laikam jau krietni prāvākās distances dēļ ar precizitāti gāja vēl grūtāk. Neviens nebija labāks par Andreju Bobrovu ar 2,15 metriem.

Atšķirībā no hole in one bedrīšu mērlentēm digitālās tehnoloģijas šoreiz palīdzēja noteikt tālāko izsitienu autorus. Kungiem ar ļoti respektablu 251 metru 5. bedrītē izcēlās Māris Gulāns, bet dāmām 8. bedrītē ar 189 metriem labākā bija Linda Dobele. Juniore gan sprieda, ka šāds rezultāts nav nekāds dižais, un pārdesmit metru klāt vismaz derētu.

Stableford spēlē spēcīgākajā handikapa grupās kungiem un dāmām uzvarēja Krištopans un Ingemāra Jansone, kura vienīgā no visiem turnīra dalībniekiem uzlaboja savu handikapu. Citu uzvarētāju vidū bija Ravi Nirula (HCP 13-24), Edmunds Bušs (HCP 25-36) un Dace Kraule (HCP 19-40 dāmām).

Dienu iepriekš "Viesturos" sveica "SEB Unibankas kausa Open" laureātus. Uzvaras atsevišķās handikapa grupās sarežģītākajā HCP neto ieskaitē guva Gundars Stūris (HCP 0-18), Oskars Bērziņš (HCP 19-36) un Māra Puisīte, bet atsevišķajā senioru ieskaitē labākais bija viens no "Unibankas" ļaudīm golfā Armands Krāģis.

Spēlējot junioru izlases līderēm, bija redzams, ka "Viesturos" meitenēm paliek, ja ne par šauru, tad par īsu gan. Krista Puisīte balvu par tālāko izsitienu 8. bedrītē saņēma pēc tāda draiva, ka līdz grīnam tāds čips vien bija palicis. Savukārt Māra Puisīte sezonā pirmo īglu 4. bedrītē (PAR 4) ieripināja.

Balvas saņēma arī labākie stroke rezultātu īpašnieki Māra Puisīte (71) un Roberts Tiļuks (76).

Abu maču rezultāti apskatāmi 'Turnīru' sadaļā.

Vēl viena lieta par ko golferiem priecāties - līdz ar aizvadīto nedēļas nogali, šķiet ir sācies īsts vasaras golfs, un īsā pavasara sezona daļa jau palikusi aiz muguras.

Pēdējās izmaiņas , 21.05.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē