Arhīvs
10. Maijs, 2024. Maija, Paija
Pāru kaujas
rezultâti

Jaunajos “Viesturos” pirmie laureāti

Piektdienas rīta pusē ielijušais lietus varbūt kādam nedaudz pabojāja noskaņojumu, taču nespēja iztraucēt “Viesturu” sezonas atklāšanas turnīru. Vairāk nekā pieci desmiti golferu iepazina pārtapušo laukumu un arī kluba māju, kur daļa no viņiem saņēma šogad pirmās balvas.

Kungiem spēcīgākajā handikapu grupā stableford spēlē uzvarēja Māris Gulāns. Būdams viens no vislabāk informētajiem par laukuma pārtapšanas gaitu, Gulāns uzvarētāja runā zināja teikt, ka īsto kvalitāti “Viesturu” zāliens iemantos aptuveni jūlija vidū. Pagaidām fērveju zaļumā vēl ir redzamas laistīšanas sistēmu ievietošanas rētas, kas aizvilksies tikai siltāku dienu iespaidā.

Sarežģīti uzvarētājas noteikšana ritēja spēcīgākajā handikapu grupā dāmām. Pēc divkāršas pārspēles juniore Elīna Streļuka tomēr apsteidza Lidiju Gavrilovu, kam tika otrā vieta. Jāpiebilst, ka turnīra reglaments paredzēja pārspēli par vietām pirmajā trijniekā neatkarīgi no tā, ar kādu handikapu spēlētāji guvuši vienādu stableford punktu skaitu.

Vēl divās handikapu grupās kungiem uzvarēja Andris Rodze un Jānis Kraulis, bet dāmām otrajā grupā labākā bija Diāna Lediņa. Rodze pie uzvaras tika bez pārspēles, jo viņa potenciālais sāncensis cīņā par pirmo vietu Ravi Nirula sacensību vietu tobrīd jau bija atstājis.

Pirms doties laukumā katrs golferis pamanīja kluba mājas pārvērtības – krietni paplašinājusies terase tagad sniedzas gandrīz līdz bunkuram aiz 9. bedrītes grīna. Pie kluba mājas augošā kļava tagad jau kļuvusi par terases interjera sastāvdaļu.

Romantiskiem vakariņotājiem šeit tomēr būs ieteicams paturēt redzeslokā spēlētājus, jo sitieni tālāk par bunkuru nav tikai teorija. Sezonas pirmajā turnīrā to pierādīja Normunds Cukermans, un par apņēmību spēles turpināšanā no sarežģītas situācijas nopelnīja organizatoru speciālbalvu. 

Iespaidīgi mainījies interjers kluba mājā, kur par golferu apetītes remdināšanu gādā vietējais restorāns “Country Grill”. Sagaidāms, ka pavisam drīzā nākotnē te būs jau divas ēdienkartes – viena golferiem, kas atjaunot zaudēto kaloriju krājumus grib par summu, kas krietni mazāka par green fee, bet otra – a la carte nesteidzīgiem baudītājiem. Alus cienītāji te var rēķināties ar divām lejamā miestiņa šķirnēm – “Aldara Zelta” un “Carlsberg”.

Lai arī ne vienmēr radikālas, tomēr jūtamas izmaiņas ir arī laukuma dizainā. Visbūtiskāk mainījusies 4. bedrīte, kur kreisajā pusē pirms grāvja pazudis paugurs un tam blakus bijušais bunkurs. Zāģis gāzis arī turpat otrpus grāvim lēni kaltušo apsi, kuras zaros mēdza iestrēgt ne viena vien no tee sista bumbiņa. Arī pats grāvis saglabājies vairs tikai ceļa labajā pusē tuvāk tiltiņam un dīķim, atvieglojot spēli tiem, kam ne vienmēr ar pirmo sitienu šeit izdodas tikt līdz fērvejam.

Mazāk sirmu matu būs arī tiem, kam 2. bedrītē labpatīkas šad tad iesist bunkurā. Tas zaudējis līdzšinējo tranšejas formu, kļūstot lēzenāks un seklāks. Dažviet citur vēl pamainījies tīboksu dizains un laukuma malās iztīrīts un sakopts viens otrs čūkslājs.

Darbu pabeigšanas stadijā ir arī kluba mājas otrais stāvs, kas būs kluba biedru un viņu personisko viesu rīcībā. Šeit notikumiem uz pirmās bedrītes starta vietas un devītās bedrītes grīna varēs sekot no atsevišķas terases. Savukārt ikvienam spēlētājam ir dota iespēja izvērtēt pārveidoto ģērbtuvju interjeru un jaunos golfa somu ratiņus, kas ripo klusi un raiti.

Pēdējās izmaiņas , 04.05.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē