Baltija
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Tbilisi gluži kā Igaunijā

Latvijas golferiem vairākus labi zināmos Igaunijas laukumus ir projektējis soms Lassi Pekka Tilander, kura jaunāko veikumu nākamgad plānots atklāt netālu no Gruzijas galvaspilsētas Tbilisi. Tādēļ nav brīnums, ka ar Gruzijā pirmo 18 bedrīšu laukumu ir saistīti ļaudis no mūsu ziemeļu kaimiņvalsts.

Somijas mediji vēsta, ka Gruzijas golfa projektu sācis kāds Tbilisi dzīvojošs Itālijas uzņēmējs ar vietējās varas atbalstu, bet vēlāk pārdevis 90 procentu īpašuma daļu Igaunijas biznesa cilvēkam. Savukārt par iesaistīšanos golfa laukuma būvēšanā Gruzijā gadumijā pavēstīja viens no bagātākajiem Igaunijas cilvēkiem Oleg Ossinovski.

Tas pats Ossinovski, kam Latvijā ir aizdomās turētā statuss bijušā "Latvijas dzelzceļa" šefa Uģa Magones kukuļņemšanas lietā par četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no miljonāram piederošā uzņēmuma "Skinest".

Taču cits stāsts ir Gruzijā, kur Ossinovski iesaistīts arī enerģētikas projektos. Jaunajam golfa laukumam jābūt pabeigtam nākamā gada vidū paugurainā apvidū ar skatu uz sniegotiem Kaukāza kalniem.

Pašlaik Gruzijā ir uzskaitīti 50 golferi un viens deviņu bedrīšu laukums, turklāt par to pašu informācija ir vairāk nekā skopa. Tādēļ Tilander izvēlējies veidot laukumu salīdzinoši vienkāršu un bez būtiskas zemes virsmas transformēšanas, bet meistarīgākiem golferiem spēli sarežģīs vietām šauri fērveji (ārpus tiem zāle gan arī būs dabīgi īsa), stratēģiskās vietās izvietoti bunkuri un reljefi grīni.

Vēlāk ap laukumu plānots uzbūvēt vairākus simtus dzīvojamo māju, skolu un viesnīcu.

Var piebilst, ka Tilander rokraksta iepazīšanai nav jāgaida iespēja nākamgad aizceļot uz Gruziju, jo viņš veidojis arī latviešu golferu vidē populāros "Saare Golf", "Estonian Golf & Country Club" un ne tik sen tapušo "Parnu Bay Golf Links".

Pēdējās izmaiņas , 17.03.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē