Baltija
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Sörenstam Igaunijas debija

Vērienīgu attīstības plānu izstrādājis "Estonian Golf & Country Club", kas jauna laukuma izveidošanai piesaistīja savulaik izcilāko golferi dāmu konkurencē Annika Sörenstam. Jaunā laukuma un viesnīcas atklāšana paredzēta 2019.gadā.

"Estonian Golf & Country Club" Tallinas pievārtē ir labi zināms arī Latvijas golferiem, kas startējuši dažādos augsta līmeņa amatieru turnīros, vai vienkārši uzspēlējuši savam priekam. Visas lielākās aktivitātes līdz šim risinājās Jūras laukumā, bet deviņu bedrīšu Akmens laukuma vietā paredzēts attīstīt jauno projektu.

Trijās projekta fāzēs paredzēts uzcelt ne tikai jaunu 18 bedrīšu golfa laukumu, bet arī viesnīcu ar 150 istabām un izveidot tenisa akadēmiju.

Sörenstam nav gluži iesācēja golfa laukumu projektēšanā, jo Igaunijā būs viņas karjerā ceturtais objekts. Pēc "Estonian Golf & Country Club" vadītāja Hanno Kross teiktā, Sörenstam ļoti pievilcīga šķiet ideja par modernu golfa kūrortu, kas būs piemērots ne vien golfa tūristiem, bet arī ģimenēm ar bērniem. Golfa laukuma vieta Sörenstam atgādinot viņas bērnības ainavu Zviedrijā, tādēļ 10 "Major" turnīru čempione jaunajā projektā uzreiz jutusies komfortabli.

Jaunais laukums ar dabisko vietējo zāļu sugām uz cietās kaļķakmens pamatnes būs links stilā ar dažādām starta vietu kombinācijām. No tālākajiem tee būs spēlējama 6445 metru distance, savukārt juniori un iesācēji varēs spēlēt 4000 metru laukumā.

Sörenstam sola, ka radīs sacensībām piemērotu vizuāli pievilcīgu laukumu, kur būs vajadzīga laba spēles stratēģija. Savukārt dažādā bedrīšu distance ļaus izbaudīt spēli arī mazākiem un mazāk pieredzējušiem golferiem neatkarīgi no viņu sitiena maksimālās distances.

Jaunā projekta pirmajā fāzē paredzēts pabeigt jauno golfa laukumu un uzcelt viesnīcu ar 50 istabām. Laukuma saimnieki neslēpj, ka cer redzēt pie sevis spēlējam vairāk Sörenstam tautiešu, taču noteikti priecāsies arī par citu tuvāku un tālāku kaimiņu vizīti.

Pēdējās izmaiņas , 30.12.2014.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē