Baltija
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Pilsētas laukums Tallinā

Nozīmīgu soli tuvāk golfam kā īstenam tautas sportam spēruši ziemeļu kaimiņi. Tallinas mērs Edgar Savisaar un Igaunijas Golfa federācijas (IGF) prezidents Arti Ots martā parakstīja vienošanos par municipāla golfa centra izbūvi Tondirabā, Tallinas ziemeļaustrumos. Ja viss būs pēc plāna, centru ar deviņu bedrīšu laukumu atklās 2014.gada beigās.

IGF mērķis ir izveidot starptautiskiem standartiem atbilstošu golfa centru ar deviņu bedrīšu laukumu, treniņlaukumiem un piepūšanu ziemas halli. Golfa laukums būs daļa no lielākas sporta zonas, kas uzlabos iespējas golfā trenēties bērniem un jauniešiem, kā arī veicinās sportisku garu Igaunijas galvaspilsētā.

Projekta īstenošanai pašvaldība nodrošina zemi, bet nepieciešamo finansējumu meklēs IGF. Sagaidāms, ka pēc projekta tapšanas centrs būs Tallinas īpašums, bet IGF saglabās operatora tiesības.

IGF ģenerālsekretārs Rein Raudsepp golfs.lv pastāstīja, ka laukumā būs PAR 3 un PAR 4 bedrītes, bet precīza visa nepieciešamā dokumentācija taps līdz šī gada beigām. Centrā, kur būs arī pilnvērtīga treniņlaukumu zona, plānots izvietot golfa skolu, lai palielinātu sporta veidā iesaistīto bērnu un jauniešu skaitu.

Iekļaušanās lielajā sporta zonā ļaus iztikt bez kluba mājas būvēšanas, jo visas nepieciešamās funkcijas varēs izvietot daiļslidošanas ledus halles ēkā.

Savisaar uzsvēra, ka Tallinas pašvaldība jau vairākus gadus apsvēra municipāla golfa laukuma nepieciešamību, bet līdz šim nebija izdevies atrast labāko risnājumu. Savisaar ir Igaunijas Daiļslidošanas federācijas prezidents, un golfs šajā gadījumā ir pratis atrast labu sabiedroto.

Igaunija tādējādi ir teju Austrumeiropas avangardā municipālo laukumu izveidošanā. Šovasar pirmo municipālo laukumu gatavojas atklāt arī pie Varšavas.

Pēdējās izmaiņas , 14.03.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē