Pasaule
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Rekords bez vēriena

Bieži negadās, ka turnīrs jāatceļ, jo golferi nevar atrast laukumu. Tomēr tieši tāda iemesla dēļ oktobrī Nepālā izpalika sacensības, ko organizatori bija gatavi pasniegt kā turnīru rekordlielā augstumā virs jūras līmeņa. Nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ teju neviens helikopters nevarēja sasniegt spēles vietu un uz tee bija gatavi stāties tikai četri spēlētāji.

Praktiski vienīgais mērķis rīkotājiem bija noorganizēt pasaulē augstāko golfa turnīru, jo cita iemesla dēļ diez vai būtu daudz gribētāju Kondges kalna pakājē 4250 metru augstumā virs jūras līmeņa spēlēt īpaši sagatavotu vienas bedrītes laukumu pie pašas sniega līnijas. Biezas mākoņu segas dēļ līdz laukumam aizkļuva tikai viena helikoptera pasažieri, lai gan organizatori gatavoja turnīru 40 dalībniekiem. 

No četriem tomēr startējušajiem dalībniekiem uzvarētājs laukumu/bedrīti izspēlēja ar PAR, bet pārējiem bugijs bija labākais rezultāts, vēstīja aģentūra "Reuters".

Turnīrs tika rīkots ar mērķi popularizēt Nepālu kā tūrisma galamērķi. Viens no turnīrā startējušajiem golferiem Bhagwan Koirala atzina, ka spēlēšana nebija gluži pilnvērtīgā laukumā, tomēr arī vienas bedrītes izspēle tādā augstumā kļuva par aizraujošu piedzīvojumu.

Līdz šim lielākais oficiāli reģistrētais augstums, kādā risinājusies golfa spēle, bija 3960 metri Sikimas štatā, kas Indijā atrodas Himalaju kalnos.

Pēdējās izmaiņas , 25.10.2019.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē