Pasaule
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Garcia neiztur nervi

Negaidīti jaunos golfa Noteikumus nedēļas nogalē nācās pielietot PGA Eiropas tūres tiesnešiem turnīrā Saūda Arābijā, diskvalificējot aizpērno "US Masters" čempionu Sergio Garcia par tīšu grīnu bojāšanu. Kopš Eiropas tūres nodibināšanas 1972.gadā neviens golferis nebija diskvalificēts par nopietnu uzvedības pārkāpumu.

Garcia emocionālais noskaņojums turnīrā bija nojaušams jau otrajā raundā, kad spānis vairākas reizes trieca vedžu pret smiltīm bunkurā, no kura izdabūt bumbiņu viņam izdevās tikai ar otro mēģinājumu. Tomēr par to nekādas sankcijas nesekoja, turklāt jaunie Noteikumi neliedz paust vilšanos, sitot ar nūju pa smiltīm.

Tomēr trešajā raundā Garcia savaldības mērs tika pārpildīts, un viņš ar puteri sāka sist pa grīniem, padarot tos nelāgus spēlētājiem nākamajās grupās. Pēc diskvalifikācijas Garcia publicēja atvainošanos par "pāris grīnu" sabojāšanu un solīja, ka nekas tāds vairs neatkārtosies. Tiesa, aculiecinieki precizēja, ka šajā gadījumā "daži" nozīmē piecus grīnus.

No lielākām sankcijām Garcia veiksmīgi izvairījās, jo Eiropas tūres vadība nosprieda, ka pēc diskvalifikācijas turnīrā un spēlētāja atvainošanās lietai var pielikt punktu.

Pēdējās izmaiņas , 04.02.2019.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē