Pasaule
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Trauma kā airētājam

Mūsdienu profesionālajam golfam kļūstot arvien atlētiskākam, parādās arī tendences ēnas puses. Pasaules ranga otrajam numuram Rory McIlroy sevi likusi manīt trauma, ko augsta līmeņa sportā pieredzējis medicīnas speciālists raksturoja kā ļoti bažīgu tendenci.

McIlroy svētdien cīņā par uzvaru Dienvidāfrikas "Open" pārspēlē atzina Graeme Storm pārākumu, taču turnīra izskaņā teica, ka ir pat mazliet pārsteigts par šādu panākumu, jo asu muguras sāpju dēļ pieļāvis iespēju pat netikt līdz pirmajam tee

Pirmdien McIlroy veica plašu izmeklēšanu Dubaijā, kur konstatēja ribas plīsumu. Pārsteigumu par šādu traumu golferim "Golf Channel" televīzijā pauda ASV par vienu no labākajiem muguras vainu speciālistiem uzskatītais ķirurgs Sanford Kunkel, kurš strādājis par neatkarīgu ekspertu amerikāņu futbola līgā (NFL) un iepriekš vairākus gadus bijis arī NBA kluba Indiānas "Pacers" ārsts.

"Mūsdienu golfa svings ir smags pārbaudījums ķermenim," teica Kunkel. "Ja sportistam trešajā gadu desmitā rodas šāds savainojums, tas raisa bažas par ilgtermiņa perspektīvu".

Pat augstākā līmeņa profesionāļiem uzkrājušos mikrotraumu izraisīta ribas ieplaisāšana iepriekš golfā bija ļoti reta parādība, sacīja Kunkel. Parasti šāds savainojums jādziedē vismaz sešas nedēļas, bet gadījumā, ja tam neļauj pilnīgi sadzīt, kaulā var rasties vēl lielākas plaisas.

Līdz šim tādas traumas kā McIlroy uzskatīja par tipiskām airēšanai vai citiem sporta veidiem, kur ir liela slodze ķermeņa augšdaļai. Vienīgais veids, kā izvairīties no tādas pašas atkārtotas traumas, ir pārtraukt aktivitāti, kas to izraisījusi, kā arī nostiprināt dziļos un muguras muskuļus, atzina ārsts.

Pēdējās izmaiņas , 17.01.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē