Latvija
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropa nosauc sastāvu, viss gatavs Ryder kausam

Līdz ar kapteiņa Padraig Harrington izvēlēto trīs spēlētāju nosaukšanu svētdien kļuva zināms pilns Eiropas komandas sastāvs Ryder kausa izcīņas duelim pret ASV, kas viņpus okeānam risināsies septembra pēdējā nedēļas nogalē. 

Ar kapteiņa lēmumu Eiropas komandā iekļuva Ian Poulter, Sergio Garcia un Shane Lowry, savukārt pasaules ranga līderis Jon Rahm, Tyrrell Hatton, Paul Casey, Matt Fitzpatrick, Tommy Fleetwood, Rory McIlroy, Lee Westwood, Viktor Hovland un Bernd Wiesberger komandā iekļuva pēc vietas rangā Eiropas tūres posma noslēgumā. Puse spēlētāju komandā ir angļi. 

Harrington arī pamatoja savu izvēli sastāva papildinājumā - Lowry, pēc viņa teiktā, ir izcili stabils golferis, spēlējot spriedzes apstākļos, Poulter allaž ir bijis komandas iedvesmotājs, kas spēj aizraut arī citus un Ryder kausā nav zaudējis nevienā vienspēlē, bet no pieredzējušā Garcia kapteinis gaida komandas līdera devumu, palīdzot ar padomu un stabilitātes sajūtu jaunākajiem spēlētājiem.

Garcia ir Ryder kausa rekordists, iepriekš deviņos aizvadītajos turnīros gūstot 25,5 punktus. Komandā būs trīs Ryder kausa debitanti - Lowry, Hovland un Wiesberger, tiesa, kapteinis piemetināja, ka 2019.gada "Open" čempionu Lowry uzskata par vienu no komandas līderiem, nevis otrā plāna jaunpienācēju. 

Eiropas komanda ir uzvarējusi deviņos no 12 pēdējiem Ryder kausa turnīriem un pretendēs paturēt trofeju savā īpašumā arī 26.septembrī, kad noslēgsies trīs dienu ilgās cīņas "Whistling Straits" laukumā Viskonsinā. Eiropieši uzvarēja iepriekšējā turnīrā 2018.gadā Francijā, bet pērn turnīrs par gadu tika atlikts pandēmijas dēļ. 

Jau iepriekš sastāvu nosauca ASV, kur kapteiņa Steve Stricker rīcībā būs seši debitanti, bet komandas vidējais vecums nesasniegs pat 30 gadu. Tādējādi mačā Eiropas pieredzei pretim stāsies ASV jaunās paaudzes aizrautība. Stricker paskaidroja, ka mūsdienās golfā panākumus gūst arvien jaunāki spēlētāji, tādēļ likumsakarīga ir viņu dalība Ryder kausa izcīņā.

Pēc vietas rangā ASV komandā iekļuva Collin Morikawa, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau, Brooks Koepka, Justin Thomas un Patrick Cantlay, bet sešas kapteiņa izvēles ir Daniel Berger, Harris English, Tony Finau, Xander Schauffele, Scottie Scheffler un Jordan Spieth. Stricker izvēlējās četrus debitantus - Berger, Scheffler, English un Schauffele, bet Morikawa un Cantlay kvalificējās pēc ranga.

Iespējams, Stricker uzticēšanos jauniem spēkiem stiprināja arī fakts, ka iepriekšējo reizi seši debitanti ASV komandas sastāvā bija 2008.gadā, kad amerikāņi izcīnīja kausu un pārtrauca trīs zaudējumu sēriju. 

ASV komandā sākotnēji bija paredzēts astoņas vietas sastāvā piešķirt pēc vietas rangā un kapteiņa ziņā atstāt četru spēlētāju noteikšanu, tomēr sistēma pēc pandēmijas izraisītās pauzes tika pārskatīta uz 6+6.

Pēdējās izmaiņas , 14.09.2021.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē