Latvija
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Nacionālā čempionāta gaidās

Latvijas amatieru čempionāta vēsture ir nesena tikai globālā golfa kontekstā, bet nu jau 24. reizi pašmāju sezonas nozīmīgākais turnīrs notiks iekšpus valsts robežām. Cīņa par tituliem risināsies no 2. līdz 4. jūlijam "Jūrmala Golf Club&Hotel" laukumā, un interesenti ar atbilstošu handikapu arvien var pieteikties dalībnieku pulkā.

Lai gan Latvijas amatieru čempionāta vēsture mērāma jau gadu desmitos, šogad būs arī unikāli akcenti. Iepriekšējās 19 sezonas čempionātu uzņēma "Ozo" laukumā, bet līdz tam četras reizes uzvarētājus noskaidroja "Viesturos". Tādējādi "Jūrmala Golf Club&Hotel" laukumā nacionālais amatieru čempionāts risināsies pirmo reizi, paverot iespēju spēlētājiem sevi apliecināt jauna izaicinājuma priekšā. 

Trīs raundu turnīram līdz trešdienas vakaram var pieteikties ikviens Latvijas pilsonis, kam handikaps nepārsniedz HCP 28. Kungu konkurencē ir reģistrējušies jau teju septiņi desmiti spēlētāji, un viņu vidū ir Andris Keisels un Māris Gulāns, kuri nacionālajā amatieru čempionātā ir neiztrūkstoši dalībnieki kopš 1995.gada, kad labākos Latvijas golferus vēl noteica Igaunijā, jo pašu mājās nebija neviens laukums.

Golfa universālo raksturu apliecinās arī Latvijas izlases hokejisti Lauris Dārziņš un Kaspars Daugaviņš, kuri amatieru čempionātā tāpat piedalīsies ne pirmo reizi un tieksies sasniegt savus mērķus.

Dāmām ierasti spēlētāju loks nav tik plašs, tomēr spraiga konkurence cīņā par uzvarētājas kausu ir garantēta, jo jau ir pieteikušās trīs dalībnieces ar plusa handikapu - titula pašreizējā īpašniece Marija Jučmane, Laila Forstmane un Katrīna Gustafssone. 

Dalības maksa čempionātā ir 80 EUR, kas ietver maksu par laukumu, treniņlaukuma žetoniem un pusdienām visās sacensību dienās. Pieteikties un vienlaicīgi veikt iemaksu var TIEŠSAISTĒ

Pēc otrās sacensību dienas paredzēts kats - cīņu par augstākajām vietām turpinās 30 kungi un 10 dāmas, taču dalība nebūs beigusies arī visiem pārējiem spēlētājiem. Aiz kata palikušie pēdējā sacensību dienā pretendēs uz Vanaga kausu, ko pēc HCP neto rezultāta atsevišķi pasniegs kungu un dāmu konkurencē.

Plašāka informācija pieejama no RĪKOTĀJIEM.

Pēdējās izmaiņas , 28.06.2021.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē