Latvija
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Vienkāršāks amatierisms

Amatiera statusa noteikumi pašlaik ir visai gari, tādēļ golfa reglamentu vienkāršošanas laikos noteikumu pārraugi R&A kopīgi ar USGA saskata iespēju noīsināt vēl vienu tēmu līdz dažiem skaidriem postulātiem. Tas padarītu gan vienkāršāku amatierisma koncepciju, gan uzlabotu labāko amatieru iespējas finansējuma piesaistīšanā.

Sagaidāms, ka jaunajos noteikumos būs definēti trīs skaidri veidi, kā golferis pārstāj būt amatieris:

  • saņemot balvu, kuras vērtība pārsniedz 500 mārciņu (neskaitot hole in one balvas),
  • saņemot samaksu par instruēšanu golfā,
  • kļūstot par kluba profesionāli vai biedru profesionālā tūrē.

Būtiskākā atšķirība no spēkā esošajiem noteikumiem - netiek ierobežota iespēja amatieriem saņemt sponsoru atbalstu. 

Kā golfā ierasts, noteikumu pārraugi gaidīs golferu atsauksmes un ierosinājumus. Savas ierosmes golferi var iesniegt līdz 2021.gada 26.martam, savukārt jaunos Amatiera statusa noteikumus paredzēts laist klajā 2022.gada 1.janvārī.

USGA un R&A izskatīja arī iespēju atcelt amatieriem ierobežojumus un pasludināt golfu par atklātu spēli. Tomēr ātri vien konstatēja, ka amatierisms golfā ir milzu vērtība, ko nedrīkst pazaudēt. Tajā pašā laikā noteikumu pārraugi vēlas līdzsvarot sistēmu, lai iespējas materiālam atbalstam karjeras virzībā būtu arī jaunajiem golferiem, kas nesaņem stipendijas un nav nacionālo izlašu sastāvā. 

Tieši finanšu iespējas bieži vien nosaka, vai golferim būs iespēja doties uz kādu turnīru un spēlēt. Tādēļ ceļa pavēršana sponsoriem varētu atvieglot labākajiem amatieriem ceļu uz meistarības kāpināšanu. 

Tāpat sagaidāms, ka amatierim būs tiesības saņemt atlīdzību par sava vārda, tēla vai attēla izmantošanu reklāmā. Ziemeļamerikā gan to uzskata par iepriekš paredzamu soli, jo līdzīgu ceļu jau iet NCAA jeb studentu sports. 

Pēdējās izmaiņas , 26.02.2021.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē