Latvija
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Dāmas joprojām medaļotas, kungi - solīdi

Ar bronzas godalgām mājup no sākuma līmeņa Eiropas komandu čempionāta jeb "Team Shield" turnīra devās Latvijas dāmu komanda, turpretim tikai vienā mačā zaudējušie kungi Lietuvas "The V Golf Club" laukumā finišēja 5.vietā. Lai arī "Team Shield" nestartē golfa lielvalstis, spēlētāju meistarības līmenis bija čempionāta cienīgs, un spēku samērs izvērtās gluži kā uz naža asmens.

Pusfinālā Latvijas dāmas ar 1:2 piekāpās bulgārietēm, bet cīņa izvērtās par īstu drāmu. Bulgārijas komandā spēlētāju HCP sasniedza pat +3, tomēr tas vēl neko neizšķīra, vēstīja Latvijas treneris Kevin Flynn. Latvijas kvarteta jaunākās spēlētājas Katrīna Gustafssone un Marlēna Gavare nekavējās ar 3&1 izcīnīt punktu foursome mačā, bet vienspēlēs līdz uzvarai pietrūka tik maz, cik golfā vien iespējams. 

Marija Jučmane visu maču cīnījās ar Ivana Simeonova, bet 18. bedrītē izšķirošo punktu nodrošināja bulgāriete. Savukārt Anna Diāna Švanka pēc Sofia Seldemirova iečipotas 17. bedrītes uzvarēja 18. bedrītē un panāca mačā neizšķirtu, tomēr pārspēles pirmajā bedrītē pārāka bija Ohaio valsts universitātes spēlētāja Seldemirova.

Latvijas kungi pusfinālā par 5.vietu pret Ungāriju lieki nekavējās un uzvarēja ar 2:1. Kārlis Broders un Aleksandrs Pāvulāns ar 3&1 guva punktu foursome mačā, bet Roberts Matisons ar 3&2 pievienoja uzvaras punktu. Reinis Budreiko pret sarežģītu pretinieku zaudēja ar 3&1. 

Bronzas finālā dāmām Latvija ar 3:0 bija pārāka par Lihtenšteinas komandu. Foursome punktu ar 3&1 nodrošināja Gustafssone un Gavare, savukārt vienspēlēs komandas krājumu papildināja gan Švanka (2up), gan Jučmane (3&2). 

Finālā par 5.vietu Latvijas kungi tikās ar mājiniekiem lietuviešiem, izcīnot uzvaru 2:1. Budreiko un Pāvulāns ar 2&1 uzvarēja foursome mačā, Matisons ar 2&1 piekāpās Mindaugas Vaicius, bet Broders ar 1up bija pārāks par pēdējo divu gadu "Latvian Open" čempionu Gediminas Markevičius. 

Flynn pēc turnīra bija gandarīts, ka Broderam golfā ir saglabājusies sportiska motivācija, neraugoties uz līdzšinējiem panākumiem. Savukārt Pāvulāns ar savu pozitīvo raksturu palīdzējis trenerim izvadīt komandu no turnīra sākuma līdz beigām. Matisonā treneris saskata jau nobriedušāku spēlētāju, kam golfā ir labas perspektīvas. Savukārt Budreiko nopelnīja trenera uzslavas gan par lielisku sniegumu visā nedēļas garumā, gan prasmi nepazaudēt savu spēli pret pretinieku, kura uzvedība bija gana patālu no pieklājīgas.  

Turpretim Latvijas dāmas saņēma Flynn uzslavas kā stabilākā "Team Shield" komanda, kas ne reizi kopš turnīra iedibināšanas nav palikusi bez medaļām. No iekļūšanas finālā Latviju šķīra viens pretinieču iečipots trāpījums, un tādā situācijā atliek tikai pieņemt, ka kādam citam diena ir mazliet veiksmīgāka, atzina treneris. Annu viņš slavēja par mieru un spēju saturēt komandu, spēlētājai apliecinot viedu prātu, neraugoties uz vēl tikai gaidāmo sportiskās karjeras plaukumu.

Ja Annas turpmākajā karjerā nav izslēgts profesionāls pavērsiens, par Latvijas amatieru komandas nākamo līderi Flynn nesatraucas, jo Marija visā turnīra gaitā apliecināja, ka spēj būt paraugs citiem. Komandas viesulis un allaž uz jebkādu pavērsienu gatavā Katrīna reizēm pat gandrīz apsteidza pati sevi, toties apliecināja rakstura stingrību un nepiekāpību, turnīra gaitā sniedzot nozīmīgu atbalstu Marlēnai. Treneris uzmundrināja Marlēnu, atgādinot, ka golfā perfekcija ir ļoti bīstams jēdziens, un ar kādiem sliktiem sitieniem spēlē jārēķinās ikvienam, tādēļ allaž jāpatur ticība savam spēkam. 

Eiropas "Team Shield" REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 04.08.2019.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē