Latvija
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Dāmām cerības uz medaļu

Ar pamatīgu intrigu Lietuvā aizvadītas pirmās kārtas spēles Eiropas "Team Shield" jeb komandu čempionāta sākuma līmeņa turnīrā, kur Latvijas dāmu komanda ceturtdien sarežģītā duelī pieveica mājinieces lietuvietes un nodrošināja dalību pusfinālā. Savukārt kungi pēc zaudējuma Lihtenšteinai pretendēs uz 5.vietu.

Turnīrs sākās trešdien ar kvalifikācijas raundu, pēc kura rezultātiem noteica komandu vietu turnīra tīklā. Plašāk "The V Golf Club" laukumā pie Viļņas ir pārstāvētas kungu komandas, pulcējot 11 valstu golferus. Kvalifikācijas raunds paredzēja komandas sarindot pēc katras vienības trīs labāko spēlētāju rezultātu summas sitienu spēlē. Astoņas labākās komandas match-play formātā cīņu turpināja par pirmo vietu, bet pārējās trīs valstis pretendēs uz devīto pozīciju.

 

Kvalifikācijā Latvijas komandā vislabāk nospēlēja 3.vietu dalījušais Reinis Budreiko (+6), Kārlis Broders un Roberts Matisons dalīja 8. pozīciju (+8), bet Aleksandrs Pāvulāns dalīja 28.vietu (+18). Tādējādi Latvijas rezultāts komandu ieskaitē bija +22, kas deva 3.vietu aiz Maltas (+17) un Kipras (+19).

Dramatiskāk izvērtās kvalifikācija dāmām, kur mazāka komandu skaita dēļ izslēgšanas turnīrs ir mazliet atšķirīgs.

Latvija kvalifikācijā ar +27 ieņēma 3.vietu aiz Polijas (+9) un Bulgārijas (+26). Palikšana ar viena sitiena tiesu trešajā pozīcijā nozīmēja pirmās izslēgšanas kārtas spēlēšanu jau ceturtdaļfinālā, turpretim polietes un bulgārietes jau varēja gatavoties pusfināliem. 

Anna Diāna Švanka kvalifikācijā individuāli dalīja 4.vietu (+4), Marija Luīze Jučmane dalīja sesto pozīciju (+6), dalītā 18.vietā bija Marlēna Gavare (+17), bet Katrīna Gustafssone dalīja 22. pozīciju (+18).

Piedaloties deviņu valstu komandām, latvietes nonāca ceturtdaļfinālā pret Lietuvu, un kaimiņvalstu duelī izdevās izcīnīt uzvaru ar 2:1. Lietuvai vienīgo punktu guva kvalifikācijā labākā rezultāta īpašniece Gile Bite Starkute, ar 4&2 pārspējot Švanku. Turpretim Jučmane noslēdzošajā duelī pirmajā pārspēles bedrītē uzveica Sauli Jarasunaiti. Foursome mačā Gavare un Gustafssone nodrošināja punktu ar uzvaru 6&4 pār Migli Rusteikaiti un Garbrielu Maculeviču. 

Pērn "Team Shield" turnīrā otro vietu ieguvušās latvietes pusfinālā spēlēs pret Bulgāriju, bet otru finālisti piektdien noteiks Polija un Lihtenšteina.

Kungiem pret Lihtenšteinu par uzvaru pacīnīties īsti neizdevās. Pus punktu par neizšķirtu izcīnīja Budreiko, tomēr pārējos mačos ar 4&3 zaudēja gan Matisons, gan Broders pārī ar Pāvulānu. Pusfinālā par 5.vietu Latvijas komandu gaida tikšanās ar Ungāriju.

Pērn "Team Shield" turnīrā Horvātijā latvieši kungu konkurencē bija desmitie 13 valstu konkurencē, turpretim dāmas tika līdz finālam, kur spraigā cīņā kļuva par sudraba medaļniecēm.

Eiropas "Team Shield" REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 01.08.2019.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē