Latvija
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

Kristai mentāli stiprs T11

LPGA fārmtūres posmu Ilinoisā Krista Puisīte svētdien noslēdza dalītā 11.vietā, trīs dienu summā nospēlējot ar -4 zem PAR jeb 212 sitieniem (72-68-72). Tiesa, ne visi Kristas nopelnītie sitieni bija viņas pašas roku darbs, taču intervijā vietējai televīzijai Latvijas profesionāle pastāstīja, ka netur ļaunu prātu uz brīvprātīgo kediju, kura šķietami nevainīgā rīcība liedza turnīrā pakāpties augstāk.

Nelaimīgais negadījums notika pirmajā raundā, kad kedija vēlmei apmeklēt labierīcības labsirdīgi atsaucās personas turnīra organizatoru kartā. Taču pieņēmums, ka ne vienmēr labā roka zina, ko dara kreisā, diemžēl, bija spēkā arī šoreiz. Līdz ar to Krista 14. bedrītē nopelnīja turnīrā vienīgo divkāršo bugiju, kas faktiski bija PARs ar divu sitienu sodu. Līdz ar to raunda beigās rezultāts būtu -2 zem PAR, ja ne kļūmīgā situācija.

Tiesa, var paskatīties uz notikušo arī no otras puses, jo savlaicīgs nolikumam atbilstošs risinājums, lai arī bija nežēlīgs, tomēr neliedza turpināt kopumā veiksmīgi aizvadītu turnīru. Diskvalifikācija par kedija motorizētu vizināšanu "Symetra" tūrē nav unikāla situācija, un iepriekšējā turnīrā par upuri tai krita Kristas draudzene tūrē Carolin Pinegger. Sajūsma par tūres karjerā labāko -4 zem PAR raundu austrietei pārvērtās par rūgtu diskvalifikāciju, jo pārkāpums tika pasludināts brīdī, kad spēlētāja jau bija parakstījusi rezultāta kartīti.

Spriešana, kā būtu bijis, ja būtu bijis savādāk, īsti vairs neiederas šāda līmeņa sacensībās, taču līdzjutēji nevar atturēties no vienkāršās aritmētikas kārdinājuma. Divi sitieni mazāk Kristai nozīmētu dalītu 6.vietu un atšķirību naudas balvā par vairāk nekā pusotru tūkstoti dolāru, kas vēl jo vērtīgāki ir "Symetra" tūres sezonas rangā. Krista intervijā televīzijā (skat. video otrajā minūtē) gan atzina, ka diez vai var gaidīt, ka brīvprātīgie kediji pārzinās visus nolikuma smalkumus, taču tā nu reiz ir, ka viss notikušais atspoguļojas spēlētāja rezultātu kartītē.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Tomēr vērtīgāka par neauglīgu pagātnes apcerēšanu ir atziņa, ka Krista spējusi atgriezties augstā spēles līmenī. Ja sezonā pirmajos sešos startos tikai vienreiz izdevās pārvarēt katu, tad turpinājumā četros mačos ne vien ir tikts pāri katam, bet arī vairākkārt gūtas vietas otrajā un trešajā desmitā. Arī intervijā televīzijā Krista uzsvēra, ka liksta ar kediju ir padarījusi viņu mentāli spēcīgāku un ļāva sasniegt labu rezultātu.

Turklāt ar svētdien "Blackthorn Golf Club" dalītu 11.vietu Krista kļuva par Riodežaneiro olimpiskās kvalifikācijas rangā vislielāko lēcienu veikušo spēlētāju. Pasaules rangā Krista pirmdien pakāpās par 127 pozīcijām uz 790.vietu.

Savukārt Laura Jansone ar svētdien dalītu 22.vietu Eiropas tūres posmā tika par 49 pozīcijām augstāk uz 515.vietu pasaules rangā. Pēc neoficiāliem aprēķiniem, Laura pašlaik ir pirmā golfere aiz svītras 60 potenciālo olimpiešu sarakstā. Faktiski gan jārēķinās, ka viena vieta būs rezervēta Brazīlijai, līdz ar to olimpiskajā rangā ceļazīmes iegūšanai būs jātiek vismaz TOP 59.

"Symetra" tūres posma REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 22.06.2015.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē