Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Čempioni Sprūžs un Jučmane

Stefans Sprūžs un Marija Jučmane svētdien "Ozo" laukumā abi pirmoreiz karjerā izcīnīja Latvijas amatieru čempionu titulu, iepriecinot gan savas ģimenes, gan citus līdzi jutušos. Kuplāko dalībnieku skaitu čempionāta vēsturē pulcējušajā turnīrā uzvarēja galvenie favorīti, tomēr konkurenti uzturēja intrigu gan kungu, gan dāmu konkurencē.

Pēdējā diena trīs dienu turnīrā allaž ir īpašs pārbaudījums, bet 14 gadus vecais Sprūžs noslēguma raundu nospēlēja stabili, izcīnot divus bērdijus un divas bedrītes noslēdzot ar bugijiem. Tādējādi raundā PAR atbilstošs rezultāts un čempionātā uzvarēts ar +4 virs PAR, lai gan Stefans laukumā devās ar sašūtu kāju, jo pēc kritiena no divriteņa neilgi pirms turnīra sākuma bija nepieciešama nopietnāka mediķu palīdzība. Turklāt arī golfa pavasaris Sprūžam izvērtās ne tāds kā cerēts, jo treniņi Spānijā plānotajā režīmā nebija iespējami, bet pandēmijas dēļ vairāk bija jādomā par pašizolēšanos. 

Par spraigāko konkurenci uzvarētājam gādāja otrās vietas ieguvējs Harijs Bariss, kurš pēc bērdija 11.bedrītē un Sprūža bugija nākamajā bedrītē no līdera atpalika vairs tikai vienu sitienu. Toties nākamajās trijās bedrītēs čempionam viens bērdijs, Barisam divi bugiji, un trijās noslēdzošajās bedrītēs spēku samērs vairs nemainījās, abiem sāncenšiem spēlējot PAR līmenī. 

Bariss finišēja ar summā +8, bet trešo vietu ieguva Kristaps Krištopans ar +12 virs PAR.
 

Dāmām situācija pirms pēdējās sacensību dienas šķita vienkāršāka, jo Jučmane pirmajās divās kārtās iekrāja 12 sitienu pārsvaru. Pēdējais raunds Marijai nebija tik veiksmīgs kā iepriekš - draiveris pa reizei atrada rafu, bet uz grīniem puteris nebija tik klausīgs, lai realizētu kādu no bērdija iespējām. Tuvākā konkurente Katrīna Gustafssone pamazām pietuvojās un ar savu dienas otro bērdiju 13.bedrītē samazināja deficītu līdz pieciem sitieniem. Nākamās divas bedrītes izšķīra, ka pēdējā brīža pakaļdzīšanās šoreiz tomēr nebūs. Katrīnai 14.bedrītē bumbiņa labā bērdija situācijā tikai izmeta loku pa bedrītes maliņu, savukārt 15.bedrītē Gustafssones bugijs iezīmēja duetā galīgo spēku samēru.

 

Ziemeļteksasas universitātes studente Jučmane turnīru noslēdza ar +12 virs PAR, Gustafssonei +18, savukārt trešo pozīciju noturēja Anna Marksa (+27). 

Golferi, kas pēc divu kārtu rezultātiem nekvalificējās čempionāta pēdējai dienai, sacentās par Vanaga kausu. Kungiem labāko HCP neto rezultātu sasniedza Raivo Sarelainens, savukārt dāmām nepārspēta palika Agnese Freimane.

Aizvadītais čempionāts bija zīmīgs vēl vienā aspektā - Latvijas amatieru čempionus 19 sezonas pēc kārtas noteica "Ozo" laukumā, bet dažādībai nākamgad titula pretendentus uzņems "Jūrmala Golf Club & Hotel".

Pēdējās izmaiņas , 28.06.2020.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē