Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Pielāgojoties jaunajiem apstākļiem

Pasaules mēroga veselības problēmu risināšana ir skārusi arī golfa norises, tomēr dzīve nav apstājusies, un golferiem kā noteikumus allaž respektējošai publikai ir iespējas baudīt pavasara spēles bez lieka riska. Golfa laukumi darbojas visās Baltijas valstīs un ierobežojumi pašlaik visbūtiskāk ir ietekmējuši sacensību kalendāru un tūristu plūsmu, golfs.lv pastāstīja Latvijas Golfa federācijas (LGF) prezidents Armands Puče.

Tā kā vīrusa dēļ ir liegts organizēt pasākumus, nevar notikt arī golfa turnīri. Lai gan golfa specifikas dēļ būtu iespēja noorganizēt turnīru, kur spēlētāji tiktos tikai savā flaitā un vēlāk kopvērtējuma rezultātus uzzinātu internetā, tas tomēr nav iespējams. Šāda pieeja nozīmētu pasākuma organizēšanu, kas Latvijā pašreizējos apstākļos ir aizliegts.

Turpretim neorganizētu spēļu notikšanai šķēršļu nav, turklāt arī golfa etiķete paredz zināmu savstarpēju distancēšanos, kas pašreizējos apstākļos epidemiologus tikai iepriecinātu. Ierobežojumu ievērošanu "Ozo" laukumā pa reizei ir pārbaudījusi arī policija un pēc iepazīstināšanas ar lietu kārtību pārliecinājusies, ka viss ir kārtībā. 

Lielākā daļa sezonas galveno turnīru, kas plānoti vasarā, savu vietu kalendārā nav mainījuši, un to nākotne būs atkarīga no situācijas attīstības. Tomēr maijā plānotais Latvijas atklātais midamatieru un senioru čempionāts nevarēs notikt, tādēļ tas pārcelts uz septembri. Turnīra starptautiskais statuss paredz ārzemju golferu dalību un ceļošana pagaidām ir labākajā gadījumā ļoti sarežģīta, ja ne neiespējama. Par precīzu čempionāta norises laiku organizatori vēl informēs.

Toties droši var uzlabot meistarību - nav liegts arī notikt individuālām nodarbībām trenera vadībā, bet tiem kam patīk apmācība lielākā kompānijā, vēl būs jāsagaida ierobežojumu atvieglojumi. Iespējams, tas varētu notikt jau maija vidū.

Bez izmaiņām tiek nodrošināta laukumu uzturēšana, jo zāles augšanu Covid-19 nekādi neietekmē. Laukumiem tas ir nopietnāks izaicinājums nekā citus gadus, jo pavasarī ierastā golfa tūristu plūsma no Skandināvijas ir nokritusi absolūtas nulles līmenī. Toties "Ozo" var palepoties ar darbības vēsturē lielāko sezonas abonementu īpašnieku skaitu, kas liecina par spēles popularitātes nepārprotamu kāpumu.

Pilnvērtīgam spēlēšanas sākumam gatavojas arī "Viesturos", kur vasaras grīnus atklās 26.aprīlī. Līdz tam var izmantot treniņlaukumu un spēlēt uz ziemas grīniem. 

Golfs nav tikai spēle vien, bet socializēšanās ierobežojumi vēl kādu laiku nemainīsies. Katrā klubā ir sava pieeja, vai un kā nodrošināt restorānu darbību, jo tas nozīmē vēl vairāku citu ierobežojumu ievērošanas nodrošināšanu. Bet svarīgākais, ka golfu spēlēt var un noteikti arī vajag, lai stiprinātu ķermeni un garu, neraugoties uz dažādiem izaicinājumiem. 

Pēdējās izmaiņas , 20.04.2020.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē