Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Gada balvas golfā

Rāmais ziemas sākums apņēmīgākajiem golferiem joprojām ļauj turpināt sezonu, tomēr decembris allaž ir laiks gada zīmīgāko notikumu apkopošanai. Mājīgajā "Viesturu"  kluba mājā ceturtdien pasniedza Latvijas Golfa federācijas (LGF) iedibinātās gada balvas, kas nonāca gan labāko spēlētāju īpašumā, gan arī kā pateicība par uzticību spēlei. 

Lauras Jansones kausu kā Gada spēlētāja saņēma Anna Diāna Švanka, kura gan bija ceļa jūtīs un ilgi uzkavēties pasākumā nevarēja. Toties Annas sezona bija zīmīgiem panākumiem bagāta visā sezonas garumā - gūtas uzvaras Latvijas amatieru čempionātā un Latvijas kausa izcīņā, iegūti vicečempiones lauri "Latvian Open", kā arī godam turēta Latvijas izlases līderes kante Eiropas komandu čempionāta turnīrā un Baltijas Čempionu kausa izcīņā. Turklāt Anna ir arī uz droša ceļa, lai drīz kļūtu par pirmo Latvijā izaugušo golferi ar PGA trenera sertifikātu. 

 

Kungiem Gada spēlētāja laurus plūca pieredzējušais Kārlis Broders, kurš šovasar kļuva par seškārtēju Latvijas amatieru čempionu. Apbalvošanas uzrunā Kārlis atzina, ka savulaik golfā nonāca pavisam nejauši, un vēl vairāk nekā bumbiņu sišana viņu spēlē iesaistīja golfā pulcējušies lieliskie cilvēki. 

Savukārt Gada juniora balvu - Kristas Puisītes kausu - saņēma Marlēna Gavare. Līdzās Latvijas junioru čempiones titulam jaunā golfere bija trešā labākā Latvijas amatieru čempionātā, cieši tuvu līderu trijniekam tika "Latvian Open" un uzvarēja Latvijas jaunatnes olimpiādē, kā arī stiprināja nacionālo izlasi Eiropas komandu čempionāta turnīrā un Baltijas Čempionu kausa izcīņā. Marlēna atzina, ka sezona izvērtās sarežģīta, bet ģimenes atbalsts palīdzēja tikt pāri grūtiem brīžiem.  

Andra Keisela kausu par labāko sasniegumu starptautiskā turnīrā nopelnīja Eiropas komandu čempionāta "Team Shield" turnīrā bronzu ieguvušās Latvijas dāmas - Anna Diāna Švanka, Marija Jučmane, Katrīna Gustafssone un Marlēna Gavare.

Sanda Ozoliņa balvu par izcilu rezultātu turnīrā LGF valde vienojās piešķirt Stefanam Sprūžam. Pēc Brodera saslimšanas viņš neatteica pēdējā brīdī kļūt par aizstājēju Baltijas Čempionu kausa izcīņā, turklāt savu maču pret Igaunijas komandas līderi sarežģītos laikapstākļos aizvadīja izcili, izcīnot mačā neizšķirtu.

Viļņa Baltiņa seniora kauss par ieguldījumu Latvijas golfa attīstībā nonāca Sandras Opites rokās. Savulaik būdama "Viesturu" pirmā menedžere, viņa praktiski bija arī pirmā organizatorisko lietu kārtotāja visā Latvijas golfā, kas pirmsākumos koncentrējās tolaik vienīgajā laukumā.

Balvas saņēma arī LGF gada reitinga līderi Daiga Puisīte un Roberts Matisons.

Tikmēr Jurģa Ābeles kausu kā labākie Latvijas pļavu golfā nopelnīja Paula Matisone un Gundars Rauza. 

Viskuplākais balvas saņēmēju pulks ceremonijas priekšplānā nonāca brīdī, kad sumināja gada Latvijas golfa ģimeni. Māra Gulāna kausu saņēma Matisonu ģimene - pateicoties viņiem, "Avoti" ir nozīmīga golfa vieta ne tikai Vidzemei, bet visai Latvijai. 

Pēdējās izmaiņas , 06.12.2019.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē