Pļavu golfs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Rauzam vēlreiz tituls pļavu golfā

Nedēļas nogalē golfa laukumā “Odiņi”, Tukumā, risinājās 18.Latvijas Pļavu golfa čempionāta astotais - fināla - posms, kurā uzvaru izcīnīja valmierietis Kristaps Matisons. Otro vietu ieguva gulbenietis Gundars Rauza, kurš, apspēlējot kopvērtējumā sīvāko konkurentu trešās vietas ieguvēju Ingaru Matisonu, ceturto gadu pēc kārtas nodrošināja čempiona titulu.

Uz pļavu golfa 8.posmu bija pulcējušies 26 golferi un, spītējot rudenīgajiem laikapstākļiem, izspēlēja 18 bedrītes, uzvarētājus noskaidrojot sitienu spēles formātā kungu un dāmu konkurencē.

Kungiem uzvaru posmā Kristaps Matisons  izcīnīja ar 76 sitieniem un Rauzu apsteidza par viena sitiena tiesu. Ingara Matisona rēķinā bija 79 sitieni. Dāmām uzvarēja Vizma Pūce (92 sitieni). Otrajā vietā – Iveta Lopatko, bet trešajā vietā – Gunita Siliņa. HCP36 grupā labākais bija Artūrs Eisaks, otrais - Artūrs Zeps, bet trešais – Elviss Ozols.

Situācija čempionāta kopvērtējumā pirms finālposma liecināja, ka no vairāk kā 70 spēlētājiem, kuri šogad piedalījušies kādā posmā, par čempiona titulu kungiem var cīnīties divi – Rauza un Ingars Matisons. Kopvērtējumā tika ieskaitīti seši labākie rezultāti astoņos posmos.

Savu pieredzi un meistarību apliecināja Rauza, pēdējā posmā apspēlējot Ingaru Matisonu, un ar 338 punktiem kopvērtējumā nodrošinot sev ceturto Pļavu golfa čempiona titulu pēc kārtas. Kopvērtējuma otrajā vietā Ingars Matisons ierindojās ar 331 punktu, trešajā vietā – Kristaps Matisons (308 punkti), ceturtais – Jānis Ciaguns (301), piektais – Aldis Strads (284), bet olimpisko sešinieku noslēdza Agnis Ļisicins (269).

17. Latvijas Pļavu golfa čempionātā dāmām kopvērtējumā pārliecinoši uzvarēja Vizma Pūce no Siguldas (347 punkti), otrajā vietā Iveta Lopatko (326), bet trešajā vietā Ieva Miķīte Plusniņa (265).

Paralēli Pļavu golfa čempionātam norisinājās  "Lielā Oda" komercturnīrs, kura rezultāti tiks paziņoti šajā nedēļas nogalē.

Kopumā sezonā aizvadītajos astoņos posmos vismaz reizi sacensībās piedalījās 76 dalībnieki, tajā skaitā 14 dāmas un 11 spēlētāji, kuri golfu sāka spēlēt šogad. Sacensību organizatori izsaka lielu pateicību pļavu golfa laukumu saimniekiem par uzņemšanu, kā arī saka paldies visiem spēlētājiem par piedalīšanos čempionātā un sacensību atbalstītājiem – SIA “Suvenīru darbnīca”, atpūtas kompleksam “Avoti”.

Informāciju sagatavoja:
Kristaps Matisons

Pēdējās izmaiņas , 05.09.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē