Pasaule
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropas tūre atvadās

Pēc 50 gadu ilgušas darbības profesionāļu Eiropas tūre ar līdzšinējo vārdu ir beigusi pastāvēt. Līdz ar 2022.gada sezonas sākumu tā pārtaps par "DP World Tour", divkāršojot naudas balvu kopējo apjomu, kas pārsniegs 200 miljonu dolāru.

Eiropas tūres vadītājs Keith Pelley uzsvēra, ka jaunais nosaukums pilnvērtīgāk atainos sacensību sērijas globālo būtību. "DP World Tour" 2022.gada sezonā tikai 23 no 47 sacensībām notiks Eiropā. 

Minimālais balvu fonds katrā turnīrā būs divi miljoni dolāru, bet tūres kopējā finanšu jauda iezīmē būtisku augšupeju. Eiropas tūrē 2021.gadā balvu fonds bija 104 miljoni dolāru, bet vēl gadu iepriekš - 70 miljoni dolāru. 

Jaunais pavērsiens iezīmē pozitīvu pēctecību Eiropas tūrei, ko smagi ietekmēja pandēmija, uz trim mēnešiem 2020.gada pavasarī apturot sacensību norisi. Apmēram pirms gada Eiropas tūre vienojās par stratēģisku partnerību ar ASV PGA tūri, kas abās tūrēs iesaistītajiem golferiem nedaudz uzlaboja sacensību izvēles iespējas.

Eiropas tūrē bija iekļauts turnīrs Saūda Arābijā, bet tas vairs nebūs "DP World Tour" sacensību sarakstā. Jau vēstīts, ka ar saūdarābu 200 miljonu dolāru palīdzību tiks stiprināta Āzijas tūre, kurp pārcelsies arī "Saudi International" turnīrs.

Atzinīgi "DP World Tour" izveidošanu novērtēja četru "Major" uzvarētājs Rory McIlroy un Tommy Fleetwood, sakot, ka tas nodrošina stabilitāti un aizraujošu sacensību vidi. 

Jaunās tūres atbalstītājs ir Dubaijā bāzētais loģistikas uzņēmums "DP World", kas līdz šim sponsorēja Eiropas tūres sezonas noslēguma turnīru.

Eiropas tūri nodibināja 1972.gadā, bet tajā iekļautie turnīri gadu gaitā arvien vairāk risinājās aiz Vecās pasaules robežām, pēdējos gados smaguma centru pārvirzot uz Tuvajiem Austrumiem. 

Pēdējās izmaiņas , 09.11.2021.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē