Pasaule
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Tiger panāk rekordistu

Tiger Woods triumfēja turnīrā Japānā un izcīnīja karjerā 82. uzvaru ASV PGA tūrē, kas ir golfa vēsturē nepārspēts sasniegums. Pirmo vietu visu laiku veiksmīgāko tūres spēlētāju sarakstā Woods dala ar leģendāro Sam Snead. Lietus ietekmēja "Zozo Championship" norisi un Woods pēdējās septiņas bedrītes izspēlēja pirmdien.

Turnīru Woods sāka ar trim bugijiem pēc kārtas, bet četru raundu summā "Accordia Golf Narashino Country Club" laukumā nospēlēja ar 261 sitienu jeb -19 zem PAR un tuvāko konkurentu japāni Hideki Matsuyama apsteidza par trim sitieniem. Pasaules rangā uzvarētājs pakāpās četras pozīcijas uz 6.vietu. 

Pirmais ASV PGA turnīrs Japānā izvērtās visiem par smagu pārbaudījumu. Piektdien lietus dēļ spēlēt nevarēja un otro raundu pārcēla uz sestdienu, bet viss atlikušais turnīrs tika sakompresēts ik dienu līdz tumsai, lai paspētu izspēlēt pēc iespējas vairāk bedrīšu. Woods svētdien izspēlēja 29 bedrītes, bet ar to bija par maz, lai izvairītos no spēlēšanas pirmdien. 

Pēc artroskopiskas kreisā ceļgala operācijas - jau piektās šai locītavai - Woods nebija spēlējis kopš augusta, bet pēdējos pāris gados viņš nepārprotami apliecināja, ka iepriekš piedzīvotās veselības problēmas un privātās dzīves vētras nav izdzēsušas nākotnes perspektīvas. 

Kopš 2008.gada Woods nebija uzvarējis nevienā turnīrā, līdz pērn palika nepārspēts "Players" čempionātā, bet šopavasar triumfēja arī prestižajā "US Masters". Vēl 2017.gada beigās viņš pasaules rangā bija atkritis uz 656.vietu un daudzi apskatnieki uzskatīja, ka Woods profesionālajā karjerā viss labākais jau ir bijis. 

Snead tūrē spēlēja no 1934. līdz 1987.gadam un aizsaulē devās 2002.gadā 89 gadu vecumā. Pēdējo uzvaru tūrē Snead izcīnīja 1965.gadā, kad bija 52 gadus vecs. Woods pašlaik ir deviņus gadus jaunāks un pēc uzvaras Japānā teica, ka cer izcīnīt nākamo titulu un vēlas kvalificēties 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, lai pārstāvētu ASV. Golfa vēsturē iegrāmatots, ka Woods vienreiz ir spēlējis kopā ar Snead, abiem izcilajiem golferiem to paveicot 1981.gadā.

 

Pēdējās izmaiņas , 28.10.2019.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē