Pasaule
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Jauni iespaidi tūrē

Nedēļas nogalē Havaju salās aizvadītais Čempionu turnīrs kļuva īpašs ar to, ka tajā ASV PGA tūres profesionāļi pirmoreiz spēlēja pēc jaunajiem noteikumiem, kas stājās spēkā 1.janvārī. Konservatīvā spēlē pie jauniem nosacījumiem nav viegli pierast, un daži jauninājumi tika apspriesti īpaši.

Justin Thomas atzina, ka nespēj uztvert nopietni spēli uz grīna, ja ripināšanā karogs tiek atstāts bedrītē. Savukārt Brandel Chamblee uzskata, ka līdz sezonas beigām ripināšanā visi būs atklājuši karoga atstāšanas bedrītē lietderību, bet Bryson DeChambeau par absurdu nosauca bumbiņas nomešanu, kas pēc jaunajiem noteikumiem jāveic stāvus no ceļgala augstuma. Tikmēr Webb Simpson par uzkāpšanu uz savas bumbiņas vēl nedēļu iepriekš būtu nopelnījis viena sitiena sodu, bet tagad tas vairs netiek kvalificēts kā pārkāpums.

Golfa apskatnieki uzskata, ka līdz vasaras vidum par jaunajiem noteikumiem nereti runās vairāk nekā par citām norisēm turnīros, un pašlaik adaptēšanās posms ir gan spēlētājiem, gan skatītājiem, gan golfa medijiem.

Ar statistikas analītiķa talantu apveltītais treneris Dave Pelz jau aprēķinājis, ka karoga atstāšana bedrītē patiešām uzlabo izredzes uz grīna iesist bumbiņu bedrītē. Daļa lietpratēju arvien uzskata, ka šāda noteikumu korekcija bija ieviešama golfā kā atpūtas nodarbē, bet ne profesionāļu mačos. Turpretim soda atcelšana par nejaušu uzkāpšanu uz bumbiņas izpelnījusies praktiski vienprātīgu atzinību.

Vēl viens jaunums, ko paredz izmaiņas nevis noteikumos, bet gan tūres reglamentā, Čempionu turnīrā bija spēlētāju intervijas raunda izspēles laikā. Informācijas apritei kļūstot arvien straujākai, nav brīnums, ka arī ASV PGA tūre grib ieviest interaktīvus elementus, lai arvien piesaistītu skatītāju interesi. Nav gan zināms, vai šāda prakse tiks turpināta, jo spēlētāju atsauksmes saprotamu iemeslu dēļ bija visai remdenas, tomēr ne vienmēr sportistu intereses tiek atzītas par prioritārām. Mediju eksperti gan norāda, ka spēlētājiem tāpat spēles laikā neuzdos viņiem neērtus jautājumus, bet aptuvena parunāšanās skatītājiem varētu būt garlaicīga.

Gandrīz nepamanīts palika fakts, ka par Čempionu turnīra uzvarētāju kļuva Xander Schauffele ar "Plantation" laukumā četru raundu summā iespēlētu -23 zem PAR, tostarp -11 zem PAR sacensību pēdējā dienā, kas uzvarētājam nodrošināja 1,3 miljonus no 6,5 miljonu dolāru balvu fonda. 

Pēdējās izmaiņas , 07.01.2019.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē