Pasaule
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Garā rindā pēc lielās veiksmes

ASV PGA tūres golferi bieži ir uzmanības degpunktā, bet reti kāds pamana tos, kuri pirmdienas kvalifikācijas raundā cenšas iekļūt pamatsacensībās. LPGA tūrē to šogad ir spējusi Laura Jansone, tomēr golf.com apkopotā informācija liecina, ka iespēja tikt pie pilnās lozes PGA līmenī vairāk līdzinās sapnim, un realitāte ir ļoti skarba.

Šosezon 24 PGA turnīros bija pirmdienas kvalifikācija, kur gandrīz vienmēr tiek izspēlētas četras vakances dalībai pamatsacensībās. Piemēram, šogad "Honda Classic" kvalifikācijā spēlēja 121 golferis, un 91 vieta pirmdienas starta listē bija rezervēta fārmtūres dalībniekiem vai golferiem ar pamatsacensībām nepietiekamu dalības kategoriju. Savukārt atlikušās 30 vakantās vietas dalībai kvalifikācijā tika sadalītas trijos priekškvalifikācijas turnīros, kur startēja 444 spēlētāji. 

Pamatturnīrā no kvalifikācijas iekļuva Joey Garber ar rezultātu 63 sitieni un Ryan Armour (64), bet par divām atlikušajām vietām pārspēlē piedalījās golferi, kuru rezultāts bija 66 sitieni. Statistika liecina, ka pirmdienas kvalifikācijas pārvarēšanai raunds jāizspēlē ar vidēji 65,88 sitieniem. Tikai sešās pirmdienas kvalifikācijās bija spēlētāji, kas tika pamatsacensībās ar rezultātu, kas sliktāks par 67 sitieniem. Sezonas rekordisti pirmdienas kvalifikācijā nospēlēja ar 62 sitieniem.

Varētu šķist, ka kvalifikāciju pārvarējušie ir tik labā formā, ka vēlāk pretendē uz augstām vietām arī pamatsacensībās, tomēr skaitļi saka ko citu. No kvalifikāciju pārvarējušiem 95 golferiem 69 netika tālāk par katu, tikai trīs iekļuva TOP 20 un neviens TOP 10, kas ļautu nākamajā nedēļā uzreiz nonākt pamatsacensību dalībnieku vidū. 

Pats par sevi saprotams, ka par kvalifikācijas pārvarēšanu nedod ne centu. Gluži tāpat kā par netikšanu pāri katam pamatsacensībās. Kvalifikācijā spēlējušie golferi šosezon kopumā nopelnīja 757 302 dolārus (individuāli lielākais guvums - 144 900 dolāru). Statistiski vidējais guvums - 8000 dolāru uz katru kvalifikāciju pārvarējušo golferi, kas, ņemot vērā iepriekš minēto konkurenci un matemātiskās izredzes, atgādina teicienu par sišanos pa nātrēm, lai arī ne gluži plikiem.

 

Pēdējās izmaiņas , 23.08.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē