Pasaule
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Bumbas turnīriem

Pēc aizvadītās nedēļas nogalē notikušā "US Open" skaļāk atskanējušas apskatnieku balsis, kas aicina ieviest noteiktus standartus profesionāļu turnīros lietotajām bumbiņām, jo sitienu distances bija tik iespaidīgas, ka citi kā alternatīvu aicina ieviest jau 8000 jardu distances laukumus. 

Par "US Open" čempionu Viskonsinā kļuva Brooks Koepka, spēlējot turnīra vēsturē garākajā PAR 72 laukumā, kura distance sasniedza 7800 jardu jeb 7130 metru. Taču turnīra norise pierādīja, ka ar distanci vien mūsdienu golfa līderus iegrožot ir grūti. Koepka uzvarēja ar -16 zem PAR, turklāt zem PAR turnīrā ar 12 miljonu dolāru balvu fondu nospēlēja 31 golferis.

Piemēram, Koepka 681 jarda PAR 5 bedrītē no tee ar 3. vudu pavējā bumbiņu raidīja 379 jardus tālu. Pēdējā raundā, kurā spēlēja 68 katu pārvarējuši golferi, 50 spēlētāji sitienos no tee vidēji pārsniedza 300 jardu distanci. Koepka vidējā draiva distance turnīrā bija 322 jardi (septītais rādītājs) ar 88% trāpījumu fērvejā (ceturtais rādītājs). 

Jau septītajā "Major" pēc kārtas uzvarēja tālsitējs - sēriju 2015.gadā aizsāka Zach Johnson ar amerikāņiem retu triumfu "Open" turnīrā Sentendrjūsas Vecajā laukumā. 

Bažas par šādu golfa attīstības tendenci ir ļoti racionālas - arvien garākiem laukumiem vajag arvien vairāk zemes un to uzturēšana izmaksā arvien dārgāk, bet spēles laiks tikmēr pieaug. Tādēļ, piemēram, BBC golfa apskatnieks Iain Carter mudina R&A un USGA beidzot pamosties un vienoties par noteiktiem standartiem turnīru bumbiņām. Viņš norāda uz tenisa pieredzi Vimbldonā, kur deviņdesmito gadu vidū spēle kļuva tik ātra, ka katra izspēle aprobežojās ar dažiem sitieniem, sagādājot vilšanos skatītājiem. Vimbldona izeju no situācijas rada ar lēnākas bumbiņas ieviešanu. 

Pēdējās izmaiņas , 21.06.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē