Pasaule
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Ceļā uz vienotu HCP sistēmu

Pašlaik pasaulē izmanto sešas atšķirīgas handikapa uzskaites sistēmas, pēc kurām aprēķināts HCP kopumā vairāk nekā 15 miljoniem golferu. Tomēr sagaidāms, ka drīzā nākotnē tiks izstrādāts vienots modelis, kura tapšanā līdzdarbojas R&A un USGA. 

Vienotu handikapa uzskaites modeli plāno ieviest visā pasaulē ar universālu darbības principu un uzskaites procedūru, kopīgi pavēstīja R&A un USGA. 

Kopīgais modelis taps, izvērtējot HCP sistēmas, ko pārvalda "Golf Australia", Nacionālo Golfa savienību padome Lielbritānijā un Īrijā (CONGU), Eiropas Golfa asociācija (EGA), Dienvidāfrikas Golfa asociācija (SAGA), Argentīnas Golfa asociācija (AAG) un ASV Golfa asociācija (USGA).

Jaunās sistēmas izstrādāšanā tiek uzklausīti speciālisti no dažādām pasaules daļām, lai iekļautu atšķirīgas golfa kultūras un biežāk sastopamos spēles formātus. Vienlaicīgi tiek izvērtēti pakārtoti rādītāji, piemēram, laukumu novērtējums (course rating) un pārvaldība, kas arī ir nozīmīgi handikapa noteikšanā.

R&A un USGA vadībā ir izveidota apvienota komiteja, kurā darbojas pārstāvji no visām sešām handikapa pārvaldīšanas organizācijām, kā arī Japānas Golfa asociācijas un "Golf Canada". Savus priekšlikumus apvienotā komiteja paziņos vēlāk šogad.

R&A vecākā izpildamatpersona Martin Slumbers atzina, ka daudziem golferiem handikapa lietas mēdz šķist pārāk sarežģītas un mulsinošas, jo ne visur pasaulē ir spēkā vienoti nosacījumi, un tas raisa bažas. Tādēļ mērķis ir izstrādāt viegli saprotamu sistēmu, ko pastāvīgi varētu lietot visā pasaulē.

Pēdējās izmaiņas , 19.04.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē