Pasaule
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Peblbīčas čempionam vieglas uzvaras

Amerikānis Jordan Spieth svētdien kļuva par AT&T Peblbīčas turnīra uzvarētāju, turklāt pēc panākuma 23 gadus vecais golferis atzina, ka aizdomājies, cik viegli viņam nākuši līdzšinējie panākumi. ASV PGA tūrē viņš aizvadīja simto turnīru un tika pie devītās uzvaras, kļūstot par jaunāko spēlētāju, kas to paveicis kopš Tiger Woods ziedu laikiem.

Spieth uzvaru nodrošināja ar četru raundu summā iespēlētu -19 zem PAR, tostarp turnīra pēdējā dienā viņš nospēlēja ar 70 sitieniem jeb -2, kas sekoja pirmajās trijās kārtās iespaidīgajiem skaitļiem 68-65-65. Īpaši Spieth izcēlās sestdien, kad otrajā deviņniekā viņam bija tikai 10 ripinājumi un pēdējās četrās bedrītēs trīs bērdiji. 

Pēc uzvaras Spieth atzina, ka laikam nav uzvaras tik ļoti izbaudījis, kā pats sev mēģinājis iestāstīt, jo iekšēji nav sajutis, cik daudz smaga darba prasa tikšana līdz virsotnei. 

Pirms pēdējā raunda līderim bija sešu sitienu pārsvars un viņš sev izvirzījis tādu pašu mērķi kā Tiger 2000.gadā, kad viņš Peblbīčā "US Open" uzvarēja ar 15 sitienu pārsvaru. Arī Spieth izvirzīja sev mērķi pēdējā dienā nevienā bedrītē nedabūt bugiju. Savu mērķi viņš sasniedza, kā pats teica, "garlaicīgā golfā" ar bērdijiem divās bedrītēs. Turnīrā pēdējās 28 bedrītes Spieth izspēlēja ne sliktāk kā ar PAR.

Finišā tuvāko konkurentu bijušo ASV amatieru čempionu Kelly Kraft uzvarētājs apsteidza par četriem sitieniem, bet pasaules rangā Spieth saglabāja 6.vietu.

ASV PGA tūres turnīra REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 13.02.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē