Pasaule
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

"US Open" finanšu līderos

USGA lēmums palielināt savu ieguldījumu ļaus "US Open" šogad atgriezties finansiāli iespaidīgāko golfa turnīru galvgalī. "Major" sērijā spēlētājiem finansiāli pievilcīgākais turnīrs naudas balvās nodrošinās 12 miljonus dolāru.

Lai nodrošinātu spēlētājiem lielāko balvu fondu, USGA piešķīra turnīram papildu divus miljonus dolāru, kas ļaus "US Open" pēc naudas balvu apjoma apsteigt "Players" čempionātu un PGA čempionātu, kur golferi sadalīs pa 10,5 miljoniem dolāru. Savukārt "US Masters" balvu fonds šogad būs 10 miljoni dolāru, bet "British Open" - 6,5 miljoni mārciņu jeb astoņi miljoni dolāru.

Līdz ar kopējā balvu fonda pieaugumu palielināsies arī "US Open" čempiona prēmija. Uzvarētājs jūnija vidū "Erin Hills" laukumā savu bankas kontu papildinās ar 2,16 miljoniem dolāru, kas būs par piektdaļu vairāk nekā pērnajam "US Open" čempionam Dustin Johnson.

USGA izpilddirektors Mike Davis pauda pārliecību, ka "US Open" ir ne tikai ASV, bet arī pasaulē prestižākais turnīrs, tādēļ tā statusam jāatspoguļojas arī balvu fonda skaiļos. Šogad "US Open" naudas balvās sadalīs spēlētājiem precīzi divreiz lielāku summu nekā relatīvi nesenajā 2003.gadā.

Nav arī tā, ka USGA būtu aizmirsis par dāmām, kam "US Open" balvu fonds šogad pieaugs par pusmiljonu - līdz pieciem miljoniem dolāru.

Līdz tenisa "Grand Slam" mērogiem vēl kāds gabaliņš pietrūkst - Roger Federer par uzvaru Austrālijas "Open" janvārī naudas balvā saņēma 2,8 miljonus ASV dolāru.

Pēdējās izmaiņas , 07.02.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē