Pasaule
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

ASV jauns kapteinis

Amerikāņu golferi nākamgad uz Ryder kausa izcīņu Francijā ieradīsies sava jaunā kapteiņa Jim Furyk vadībā, trešdien pavēstīja ASV komanda. Pieredzējušo Furyk 2018.gada septembrī "Le Golf National" laukumā pie Parīzes gaidīs grūts uzdevums, jo ASV komanda kausu Eiropā nav ieguvusi kopš 1993.gada.

Kapteiņa amatā 46 gadus vecais Furyk aizstās David Love, kura vadībā amerikāņi pērn mājās "Hazeltine National Golf Club" laukumā izcīnīja prestižo Ryder kausa trofeju, turklāt paveica to pārliecinoši ar rezultātu 17:11. Furyk bija Love palīgs amerikāņiem veiksmīgajā turnīrā Minesotā.

Eiropas kapteinis nākamgad Francijā no 28. līdz 30. septembrim rīkotajā turnīrā būs dānis Thomas Bjorn.

Furyk no 1997. līdz 2014.gadam spēlēja deviņos Ryder kausa turnīros pēc kārtas, bet viņa pieredzi un meistarību raksturo uzvara 2003.gadā "US Open" un karjerā iekrātās 17 uzvaras ASV PGA tūres sacensībās.

Iecelšanu ASV kapteiņa amatā Furyk nosauca par lielu godu un aizkustinājumu, jo Ryder kausa izcīņa viscaur karjerā arvien ir viņa sirdij vistuvākais turnīrs tā unikalitātes dēļ. "Komandas darbs, brālība, sacensība un kaislības," Ryder kausa īpašo pievilcību raksturoja ASV jaunais kapteinis, kam tikai no domām vien par nākamo turnīru pa muguru pārskrienot skudriņas.

Furyk slavēja līdzšinējo kapteini Love par teicamas sistēmas izveidošanu lieliskiem spēlētājiem. Savukārt pirmais Furyk oficiālais lēmums kapteiņa amatā bija Love nosaukšana par savu asistentu nākamajā Ryder kausa izcīņā.

Abu komandu kapteiņi cer, ka Francijā turnīrs būs spraigs un intriģējošs, bet tajā pašā laikā noritēs draudzīgā gaisotnē.

Pēdējās izmaiņas , 11.01.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē