Pasaule
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Tiger atgriešanās

Pēc pusotru gadu ilgušas sacensību pauzes nedēļas nogalē atkal ierindā būs Tiger Woods, piedaloties turnīrā Bahamu salās, kur "Hero World Challenge" sacentīsies 18 golferi. Pirms sacensību sākuma 14 "Major" turnīru čempions atzina, ka mentāli nav mainījies, un viņa mērķis sacensībās arvien ir uzvara.

Vēl relatīvi nesen gandrīz par golfa sinonīmu uzskatītais spēlētājs pasaules rangā ir atkritis uz 898.vietu, tiesa, apskatnieki nekavējas piebilst, ka tikai dalība paša rīkotajā Bahamu turnīrā viņam ļaus reitingā pakāpties 150 pozīcijas augstāk.

Tiger neslēpj, ka atgriešanās spēlē ir nervoza lieta, taču fiziski viņš jūtoties pilnīgi atlabis pēc muguras operācijām un ir gatavs spēlēt. Iepriekš plānoto dalību turnīros Kalifornijā un Turcijā bijušais ranga līderis atsauca, jo viņa spēle bijusi pārāk nestabila. Vieni saka, ka Woods karjera praktiski ir beigusies, bet citi ieklausās nesenās superzvaigznes argumentos, ka viņam bija nepieciešama lielāka spēles prakse, pirms atgriezties sacensībās.

Karjerā 683 ndēļas ranga pirmajā vietā pavadījušais Woods turpina sadarbību ar svinga treneri Chris Como un par savu satraukumu nav pārsteigts. Tāda esot bijusi viņa reakcija pirms jebkura turnīra arī senāk. Satraukums norāda, ka tev nav vienalga, paskaidroja 79 uzvaras ASV PGA tūrē guvušais golferis.

Kopš "Nike" pameta golfa inventāra tirgu, 40 gadu vecais Woods ir izvēlējies "Bridgestone" bumbiņas, taču spēlē ar tiem pašiem "Nike" dzelžiem kā senāk un veco "Scotty Cameron" puteri. Treniņos ar draiveri sistā Woods bumbiņa lido 300 jardu, taču viņš atzīst, ka kājas vēl nav pieradušas pie četru dienu golfa sacensību slodzes.

Treniņos savā mājas laukumā Floridā Woods pēc kedija Joe la Cava ieteikuma atteicās lietot kartu, un golferis cer, ka tas viņam palīdzēs ātrāk atgūt pareizās sajūtas un turnīra spēles ritmu.

Arī golfa apskatieki spriež, ka pēc pirmā atgriešanās turnīra tālejošus secinājumus nevarēs izdarīt neatkarīgi no rezultāta, taču process būs interesants. Tiek arī atgādināts, ka fiziski pilnīgi vesels Tiger nav bijis kopš kājas traumas 2008.gada "US Open", un pašlaik viņam jānostabilizējas kalna pakājē, lai varētu kāpt pretim virsotnei.

Pēdējās izmaiņas , 29.11.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē