Pasaule
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Pasaule bez Arnold Palmer

Slimnīcā Pitsburgā svētdien 87 gadu vecumā aizsaules gaitās devās Arnold Palmer - golferis, kura trofeju saraksts nav pasaulē pats garākais, neraugoties uz septiņiem "Major" tituliem, tomēr tieši viņš ar kādām netveramām sirds notīm spēja piesaistīt sev tik daudz patiesu fanu, kā neviens cits.

Par Karali jeb "The King" dēvētais Palmer karjerā uzvarēja 62 ASV PGA tūres turnīros un profesionāļa statusā palika nepārspēts 95 turnīros, tostarp četros "US Masters", divos "British Open" un vienā "US Open". Vismaz vienā PGA tūres turnīrā viņš uzvarēja 17 sezonas pēc kārtas no 1955. līdz 1971.gadam, un tas ir nepārspēts rādītājs, ko spējis atkārtot tikai Jack Nicklaus. Sešas reizes Palmer spēlēja ASV izlasē Ryder kausa izcīņā un arvien bija uzvarētājos, allaž pulcējot ap sevi arī Arnie's Army - uzticamo līdzjutēju rindas.

Pirms kļūšanas par profesionāli Palmer divreiz uzvarēja ASV studentu sporta (NCAA) čempionātā un 1954.gadā pirms statusa maiņas palika nepārspēts arī ASV amatieru čempionātā. Viņš bija allaž uzbrūkoša tipa spēlētājs, tieši tāds, kādu vajadzēja brīdī, kad golfs sāka savu uzvaras gājienu televīzijā.

Pasaules golfa Slavas zālē uzņemtā Palmer golfa arhitektu uzņēmums pasaulē ir izveidojis vairāk nekā 300 golfa laukumu. "Golf Digest" 2012.gadā pelnošāko golferu sarakstā ierindoja Palmer trešajā vietā aiz Tiger Woods un Phil Mickelson. Taču viņu no pārējiem atšķīra īpaša harizma, un tieši tādēļ Arnie's Army dalībnieki jutās iesaistīti Palmer panākumos un gaidīti līdzdalībnieki visos izcilā golfera panākumos. 

Atskatu uz Palmer gaitām piedāvā "GolfChannel" video.

Pēdējās izmaiņas , 26.09.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē