Latvija
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Saskaņotā gaisotnē

Līdz ar jauna 18 bedrīšu laukuma atklāšanu no malas varētu šķist, ka golfa piedāvājuma pusē krasi pieaugs konkurence, katram cenšoties pievilināt spēlētājus savā pusē. Tomēr gan "Ozo Golf Club", gan "Jūrmala Golf Club & Hotel" apzinās nepārprotamo neizbēgamību vienam otru uzlūkot kā sabiedrotos, nevis sāncenšus.

Līdz ar "Jūrmalas" laukuma atvēršanu Latvija ir kļuvusi nesalīdzināmi pievilcīgāka golfa tūristiem, kas iepriekš par iespēju apmeklēt valsti ar vienu 18 bedrīšu laukumu daudz nelikās zinis. Jau tagad laukumu rezervācijas pavasara beigām un vasaras sākumam apliecina, ka Latvija golfa pasaulei ir kļuvusi interesantāka. Nozīmīgs ir arī Jack Nicklaus vārds "Jūrmalas" projektā, jo iespējas uzspēlēt tādā laukumā visā Baltijas reģionā ir uz pirkstiem saskaitāmas, tādēļ jaunajā laukumā visai likumsakarīgi rēķinās, ka lielākā daļa spēlētāju vismaz pirmajā sezonā varētu būt atbraucēji. 

Lai sekmētu savu darbību, abos laukumos apzinās, ka uz priekšu jāminas gluži kā ar divriteni, necenšoties spiest uz abiem pedāļiem vienlaicīgi. Tādēļ "Ozo" turnīru dienās nebūs sacensību "Jūrmalā" un otrādi. Tas ļaus neiestrēgt atbraukušajiem golfa tūristiem, kas ļoti labprāt vēlētos spēlēt nedēļas nogalē, bet vēl pērnajā sezonā tas sestdienās bija visai sarežģīti, ja "Ozo" laukumā attiecīgajā dienā notika turnīrs.

"Jūrmala Golf Club & Hotel" tapa gana ilgus gadus ar daudz risināmiem jautājumiem procesa gaitā, tādēļ loģiski, ka sacensību kalendārs netika izvirzīts priekšplānā. Savukārt sezonas nozīmīgāko turnīru rīkošanas vieta un laiks ir savlaicīgi jāpiesaka Eiropas Golfa asociācijā. 

Tieši tādēļ šosezon "Jūrmalas" laukumā nebūs daudz valsts mēroga sacensību, lai gan gluži bet tām arī nepaliks. Latvijas Golfa federācijas (LGF) prezidents Armands Puče apliecina, ka nākamajās sezonās LGF gada galvenās sacensības abos laukumos tiks rīkotas pēc paritātes principa. Šovasar "Jūrmalas" laukumā notiks jaundibinātā Latvijas kausa izcīņa, kurā startēs labākie pēc valsts amatieru čempionāta rezultātiem.

Pēdējās izmaiņas , 28.03.2019.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē