Latvija
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Sezona sākusies

Oficiālā golfa sezona sākusies nepieredzēti agri - trešdiena, 27.marts, jau ir pilnvērtīga darbadiena "Ozo Golf Club" laukumā, kur nedēļas nogalē būs arī pirmais turnīrs. Nekad iepriekš "Ozo" laukums golferus ar pilnu vērienu martā nav uzņēmis - līdzšinējās sezonas allaž sākās aprīlī.

Golfa laukuma būtība gadu no gada nemainās, tomēr šogad "Ozo" būs daži jauninājumi, kas spēlētājiem nepaliks nepamanīti. Ir paplašinātas ģērbtuves spēlētājiem, kas nav kluba biedri, kā arī drīz vien tiks pabeigta pamatīga terase, kas visu sezonu būs gatava uzņemt golferus. Arī lielākajās sacensībās vietas uz terases pietiks visiem.

Izvēršot darbību, "Ozo" šosezon pieaudzis arī treneru skaits. Tāpat kā iepriekš turpinās darboties Justin Griffiths un Artūrs Krukovs, kā arī trenera amatā darbosies Roberts Tiļuks, kurš savulaik bija Rīgas Golfa skolas audzēknis. Tagad Tiļuks atgriežas jaunā statusā un viņa pārziņā lielākoties būs jauno golferu apmācība. Sagaidāms, ka praktikantes statusā "Ozo" treneru kolektīvam šovasar pievienosies arī ASV studējošā Anna Diāna Švanka.

"Ozo" sezonas sacensību kalendārs ir ierasti noslogots, un turnīru listē lielākoties ir labi zināmi un reputāciju golferu vidē jau iemantojuši mači. Būs gan arī pa kādai izmaiņai, piemēram, Mežaparka rezidences Open pārcēlies uz jūlija otro pusi, lai golferus ar savu klātbūtni varētu iedvesmot tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko. Tāpat jūnijā "Ozo" uzņems korporatīvu pasākumu, kas piesaistīts NBA jauno talantu (U-18) pasākumam Rīgā. Sagaidāms, ka golfa laukumā būs redzami treneri un skauti, kuru vārdi ziņu virsrakstos parādās pasaulē spēcīgākās līgas jaunumos.

Handikapa uzturēšanas maksa šosezon nav mainījusies, bet par šo dalības maksājumu golferiem allaž jāatceras sezonas sākumā, lai, reģistrējoties turnīram, nesanāktu kāda aizķeršanās.

Tie, kas golfu labprātāk spēlē savā kompānijā, varētu būt apmierināti, ka "Ozo" laukumā nav mainījusies prakse atsevišķās dienās piedāvāt īpaši labvēlīgus nosacījumus green fee spēlētājiem. Īpašā cena būs spēkā svētdienās (pēc plkst.15), pirmdienās un otrdienās (līdz plkst. 12).

Marta trakums (March Madnes)

30.MARTS – PLKST. 9.00 OZO GOLF CLUB

1. Vadība

Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina Ozo Golf Club sacensību komiteja.

2. Laiks un vieta

Sacensības notiek Ozo Golfa Kluba laukumā 2019. gada 30.martā . Sākums plkst. 9:00, shot gun.

3. Dalībnieki

3.1 Sacensības notiek kopējā ieskaitē dāmām un kungiem.

3.2 Spēlētājiem HCP kartes obligātas.

3.3 Kopējais dalībnieku skaits ne vairāk par 100 (reģistrācijas apstiprinājums pēc pirmās rokas principa).

4. Sacensību formāts un noteikumi

4.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un Ozo Golf Club vietējiem noteikumiem.

4.2. Ja spēlētājam ir mainījis HCP, par to jāinformē sacensību organizatori pirms sacensību sākuma. Spēlētājiem, kam handikaps ir lielāks par 36 (piemēram, 42), sacensībās piedalās ar handikapu 36.

4.3. Sacensību formāts – Stableford punktu spēle. Sacensības notiek 2 handikapa grupās, piedalās tikai amatieri.

1.grupa – HCP 0-14

2.grupa – HCP 15-36

4.5. Sievietes spēlē no sarkanajām izsitienu vietām. Vīrieši – no dzeltenajām izsitienu vietām.

4.6. Pēc sacensībām spēlētājs savu spēles karti nodod sacensību komitejai kluba recepcijā (rezultātu apkopošanai). Tiek piemērota Slope sistēma.

4.7. Sacensību laikā atļautas izmantot elektroniskās ierīces, kas nosaka distances attālumu.

5. Vietu dalīšana

5.1. Uzvar tas spēlētājs, kurš savāc visvairāk stableford punktu. Apbalvoti tiek grupas pirmie trīs spēlētāji.

5.2. Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, uzvarētājs tiek noteikts pēc stableford punktu summas laukuma pēdējās deviņās bedrītēs (no 10 – 18). Ja summas ir vienādas, tiek ņemtas vērā laukuma pēdējās sešas bedrītes (13 – 18). Ja arī tur summas sakrīt – pēdējās trīs (16 – 18). Atkārtoti vienāda rezultāta gadījumā – punktu skaits pēdējā bedrītē (18).

6.Pieteikšanās un izloze

6.1. Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 2019. gada 28.martam, plkst. 15:00 Ozo Golfa kluba recepcijā, pa tālr. 67394399 vai e-pastu ozogolf@apollo.lv

6.2. Izloze ir atklāta un galīga, un tā notiek 2019.gada 28.martam plkst. 15:00.

7. Starta laiki

Starts notiks saskaņā ar izlozi. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu. Spēlētāji starta vietu kārtību drīkst mainīt tikai ar turnīra rīkotāju atļauju, neievērojot šo nosacījumu, spēlētājs sacensībās piedalās ārpus konkurences.

8. Dalības maksa

8.1. Kluba biedriem, sezonas karšu īpašniekiem, RGS audzēkņiem – EUR 20,-

8.2. Pārējiem – green fee EUR 30,- + EUR 20,-

Atgādinājums spēlētājiem - lai aktivizētu HCP, kas tiks izmantots sacensībās, neaizmirstiet nokārtot sezonas saistības ar Latvijas golfa federāciju (licences maksa)

Ozo Golf Club sacensību komiteja

 

Pēdējās izmaiņas , 27.03.2019.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē