Latvija
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Jauna niša Kanādā

Golfa laukumu īpašnieki sava piedāvājuma popularizēšanai lūko dažādus ceļus, bet līdz šim neizmantotu nišu atraduši Kanādā. Mūsu koordinātēs pirmā uz šāda laukuma atklāšanu laikam gan ierastos policija, bet "Lombard Glen Golf & Country Club" aprīlī atvērsies kā Kanādā pirmā golfa vieta marihuānas tūrisma apritē.

Laukums Ontario provincē līdz ar jauno specifikāciju pavasarī atvērsies arī ar jaunu vārdu "Rolling Greens". Vietējās aprindās jau cirkulē dažādi jociņi, piemēram, kāds vietējais medijs izteica pieņēmumu, ka neceļos noklīdušām bumbiņām zālītes pīpētāju laukumā pakaļ nekliegs vis "Fore", bet gan "Fore-20". 

Ziemeļamerikā "4/20" jau labu laiku marihuānas kultūrā iesaistītajiem ir populārs sauklis, bet 4.aprīlis - svētku diena. Ne tik sena vēsture liecina, ka "420" bija kods, kas policistu sarunās Kalifornijā apzīmēja tādu likumpārkāpumu, kā zālītes smēķēšana.

Tāpat ir izskanējušas aizdomas, ka marihuānas lietotājiem "pot hole" bunkurs nebūt nozīmēs vietu laukumā, no kuras būtu jāizvairās.

Laukuma īpašnieks Gordon Weiske pastāstīja, ka golfa klubā, kas atrodas tikai stundas braucienā no Otavas, marihuānu pārdot nav paredzēts, bet lietotāji būs laipni gaidīti. Weiske arī plāno vienoties ar vietējo pārvadātāju, kas ar nelielu lidmašīnu transportētu golferus uz un no Toronto lidostas. 

"Rolling Greens" atrodas Smitfolsā - pilsētā, kur mājvietu pamestā saldumu fabrikā radis Kanādā lielākais licencētais kaņepju produkcijas ražotājs "Tweed", atdzīvinot vietējo ekonomiku. Weiske uzsvēra, ka viņa uzņēmums ar "Tweed" nekādi nav saistīts.

Jāteic gan, ka kopumā Kanādas golfa laukumos attieksme pret marihuānu kopš tās legalizācijas pērn oktobrī ir diametrāli pretēja. Lielākajā daļā laukumu pīpēt zālīti ir aizliegts gan kluba mājā, gan svaigā gaisā. Kanādas golfā Smitfolsa bija zīmīga vieta jau iepriekš, jo tur uzaugusi viena no valsts talantīgākajām golferēm Brooke Henderson, kura trenējusies arī netālu no savas skolas "Lombard Glen Golf & Country Club" laukumā.

Reformētais laukums Kanādas likumu dēļ junioriem būs nepieejams, jo marihuānas lietošanas vietās drīkst atrasties tikai no 19 gadu vecuma. Weiske gan cer, ka likumi mainīsies, un juniori varēs laukumā atgriezties. Viņaprāt, nav nekādas atšķirības starp marihuānu un alkoholu, kas ir pieejams klubos, kur trenējas juniori.

Pēdējās izmaiņas , 06.02.2019.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē