Latvija
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Jauno Noteikumu gaidās

Pēc nedaudz vairāk kā divām nedēļām stāsies spēkā jaunā Golfa Noteikumu redakcija, kas atšķirībā no citus gadus veiktām korekcijām iezīmē arī ļoti būtiskas pārmaiņas spēles organizēšanā. Viena no jaunās pieejas izpausmēm ir iespēja golferim izvēlēties, vai atstāt karoga kātu bedrītē situācijās, spēlējot bumbiņu uz grīna.

Izdevums  "Golfweek" vēsta par īsās spēles eksperta Dave Pelz vadībā notikušu pētījumu, kurā konstatēts, ka statistiski izdevīgāk ir karoga kātu atstāt bedrītē, jo tad ir lielāka iespēja bumbiņai iekrist bedrītē vai apstāties tās tuvumā.

PGA tūres golferis Bryson DeChambeau ir teicis, ka nešaubīgi atstās karogu bedrītē pat īsiem ripinājumiem, jo karoga kāts var palīdzēt apturēt bumbiņu, kas citādi mērķī netrāpītu. 

Tomēr būtiski, ka Noteikumi aizliegs spēlētājam karoga kātu novietot kādā īpašā pozīcijā, lai iegūtu priekšrocības. Tātad nedrīkstēs ar nodomu piešķiebt karoga kātu, lai uzlabotu savas izredzes trāpīt. Ja karogs bedrītē būs ievietots šķībi, spēlētājam ierodoties uz grīna, būs iespēja izvēlēties, vai atstāt to esošajā pozīcijā, vai iecentrēt bedrītes vidū.

Var vien atgādināt, ka spēlētājs vairs nesaņems sodu, ja, izdarot sitienu uz grīna, bumbiņa trāpīs pa karoga kātu. Noteikums izmainīts, lai uzlabotu spēles tempu, bet var atstāt ietekmi arī uz rezultātu.

Pēdējās izmaiņas , 14.12.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē