Latvija
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Pēc pieredzes un prakses Somijā

Latvijai tuvākā profesionāļu tūre darbojas Somijā, kurp nedēļas nogalē uz kvalifikācijas skolu bija devies "Ozo" pro Artūrs Krukovs. Lai arī no paša izvirzītā mērķa šķīra pāris sitienu tiesa, ar gūto pieredzi Latvijas pro ir apmierināts, un nopelnītā tūres kategorija gan jau ļaus nākamsezon kādu reizi izmēģināt spēkus profesionāļu turnīrā. 

Kvalifikācija "Peuramaa Golf" laukumā risinājās divas dienas, katrā raundā izspēlējot pa 18 bedrītēm. TOP 5 spēlētāji saņēma pilnu tūres karti, bet TOP 20 iekļuvušie golferi nopelnīja otrā līmeņa kategoriju. Krukovu no TOP 20 šķīra divi lieki sitieni, bet arī dalīta 22.vieta 59 dalībnieku konkurencē ļāva iegūt kādu no tūres kategorijām, kas vismaz dažos turnīros dalību varētu nodrošināt.

Krukova rezultāts summā bija +15 virs PAR (81-78), un Latvijas profesionālis lēš, ka tie pāris sitieni, kas pietrūka līdz TOP 20, palika uz grīniem. Tieši superātrie grīni bijis lielākais pārbaudījums, lai gan arī citādi laukums nebija viegls, prasot precizitāti arī tālos sitienos. Divās dienās četri netrāpīti divpēdu puti skaidri parādīja, kur radās lieki sitieni, un pie grīnu ātruma tā arī neizdevās pierast, paskaidroja Latvijas golferis. Tuvu TOP 20 Krukovs bija vēl otrā raunda pēdējās bedrītēs, bet uz grīna tika nopelnīti bugiji 16. un 17.bedrītē.

Somijas tūres kvalifikācijā lielākoties spēlē pašmāju jaunie talanti, kas lūkojas profesionāļa karjeras virzienā. Tādēļ Krukovs viņu vidū juties gluži kā seniors un vecākais dalībnieks, taču pēc sitiena distances nekādas atšķirības nav sajutis. Iespēja uzspēlēt profesionālas tūres kvalifikācijā Krukovam ir arī motivācija nepadoties un uzturēt savu spēles līmeni, kam daudzo apmācāmo dēļ neatliek daudz laika. Taču Krukovs ir apņēmies nepadoties un jaunajā sezonā būs redzams ne tikai apmācības laukumā. 

Somijas tūres kvalifikācijas REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 02.10.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē