Latvija
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

10 iemesli, kādēļ ir, kā ir

"Golf Magazine" instruktors Jon Tattersall ir apkopojis 10 iemeslus, kādēļ tik daudziem golferiem neizdodas spēlēt arvien labāk. Lai gan ir nojaušamas, ka ātra un viegla risinājuma iespējas viņš nepiedāvā, iespējams, kāds ieteikums vai fakta konstatācija var izrādīties noderīga. 

1. Tu nekad netrenējies

Lai izkoptu prasmes, ir jāiegulda laiks. Ar 10 minūtēm mēnesī nepietiks.

2. Tu trenējies neproduktīvi

Klapēšana ar draiveri treniņlaukumā bez apstājas noved pie sāpēm mugurā, bet neko daudz nedos rezultāta uzlabošanai. Treniņlaukumā jāierodas ar mērķi uzlabot kādu noteiktu elementu, piemēram, stāju. Pēc 30 minūšu mērķtiecīga treniņa mierīgi var doties prom. 

3. Tavs golfa inventārs nav pielāgots

Vismaz reizi gadā ir vērts veikt pilnu inventarizāciju visam savam golfa aprīkojumam, pat bumbiņām. 

4. Tev ir nepareizi sakomplektētas nūjas

Pilnīgi droši tev nav vajadzīgs otrais dzelzis. Visticamāk, ka Tava meistarība arī nav tik spoža, lai somā būtu vairāk vedžu nekā hibrīdu.

5. Tu neseko savai statistikai

Ja uzskati, ka esi labs puterētājs, bet viduvējs draiva sitējs, vai tiešām tā ir? Nepārzinot savu spēli, ir krasi mazākas iespējas laukumā īstenot optimālu spēles stratēģiju.

6. Tu neesi tik labs, kā domā

Tu mēģini pārsist 200 metrus pāri ūdenim, jo tava vājība ir sapņi par supersitienu.

7. Tu prasi no sevis nesamērīgi daudz

Sitienā uz grīnu tūres spēlētājs 150 jardu distancē vidēji nonāk 23 pēdas no karoga. Tev vienmēr jāsit pie karoga, un Tu sev pārmet ik reizi, kad tas neizdodas.

8. Tu domā, ka ir iespēja visu ātri pielabot

Pasaulē, kur ir tik daudz sīku padomu vēziena uzlabošanai, Tu tici, ka kāds no tiem atrisinās visas tavas problēmas. Patiesībā ir jāiestrādā vēzienā labi pamati, līdz tie kļūst par ieradumu.

9. Tu nesit pietiekami tālu

Diemžēl, tā ir patiesība. Ātrāks nūjas vēziens palīdz sist tālāku distanci un kļūt labākam. Jebkurš labs treneris palīdzēs iztaisnot greizus sistienus. Sist tālāk taisnus sitienus jau ir sarežģītāks uzdevums.

10. Tu vairāk ieklausies vārdos, nevis sajūtās

Vārdisku padomu uzklausīšana nav efektīvākais ceļš. Pievērs lielāku uzmanību tam, ko redzi un jūti. Tas palīdz atbrīvot domas un vēzienu. 

Pēdējās izmaiņas , 20.09.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē