Latvija
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Čempioni ar pieredzi

Vienā no senākajiem Latvijas turnīriem - golfa kluba "Viesturi" čempionātā svētdien uzvarētāju kausus ieguva Edmunds Jansons un Daiga Puisīte, kā arī Artūrs Krukovs profesionāļu konkurencē. Tādējādi gravējumos uz galvenajām balvām jauni vārdi neparādīsies, jo šoreiz pārāki bija spēlētāji ar čempionu pieredzi.

Visās ieskaites grupās vietu sadalījumu noteica sitienu spēlē, un dažbrīd rīkotājiem bija jāielūkojas nolikumā, lai pēc spēletāju handikapa sadalītu zemākas godalgotas vietas, jo netrūka vienādu rezultātu. Cīņā par čempionu lauriem pārspēles gan nebija nepieciešamas.

Kungu konkurencē pērn iegūto titulu veiksmīgi aizstāvēja Jansons ar respektabliem 75 sitieniem (pirms gada 74). Uzvarētājs čempiona uzrunā atzina, ka palīdzēja spēlēšana vienā flaitā ar pro, kas godalgas dalīja savā starpā. Tiekšanās līdzi labākajiem palīdzēja Jansonam noturēties vienu sitienu priekšā otrās vietas ieguvējam Paulam Nesaulem, bet trešo vietu četru vienādu rezultātu (85) īpašnieku konkurencē nodrošināja Aldis Puisītis.

Savukārt dāmām čempiones kausu saņēma Daiga Puisīte. Kolēģi golferi steidza apgalvot, ka Puisītei tā ir kārtējā uzvara, un daļa patiesības teiktajā ir, tiesa, ne tik ļoti attiecībā uz "Viesturu" čempionātu, kur viņa iepriekšējo reizi palika nepārspēta pirms četriem gadiem. Uzvarētāja nospēlēja ar 81 sitienu, atstājot aiz sevis trijniekā juniori Stefāniju Podgornaju (95) un Ivetu Kaminsku (98).

Profesionāļu cīņās augstu līmeni apliecināja Krukovs - "Ozo" pro nospēlēja ar 69 sitieniem un sagādāja turnīrā vienīgo rezultātu mīnusā pret laukumu. Otro gadu pēc kārtas pro grupā uzvarējušais Krukovs uzsvēra čempionāta zīmīgo vēsturi un atzina, ka cenšas pēc iespējas neizlaist nevienu "Viesturu" čempionātu, lai gan tas nenākas viegli darba pienākumu dēļ. Krukovs arī pateicās "Viesturu" grīnkīperam Artūram Ozoliņam par teicami sagatavotu laukumu.

Kluba biedru ieskaitē dažādās vecuma grupās labākie bija Elvijs Šalājevs, Kristīne Marksa, Aldis un Daiga Puisīši, kā arī Pauls Nesaule. 

Ar kluba čempionātu noslēdzās "Viesturu" Lielās gada balvas izcīņa - uzvaru kopvērtējumā un gada abonementu nākamajai sezonai nopelnīja Artūrs Eisaks, bet ar atvieglinātiem finanšu nosacījumiem gada karti varēs saņemt arī citi laureāti. 

Kam vairāk, kam mazāk, bet vienam otram arī ļoti daudz pietrūka līdz hole in one 7.bedrītē, līdz ar to "Lexus" palika nesaņemto balvu sarakstā. Veiksme palīdzēja izlozē "Lexus" uz nedēļas nogali saņemt Guntim Osim, bet čempionāta atbalstītāju "Rundāles" ražojumus labu laiku varēs baudīt Viktors Avkštols, kam arī krita pilnā loze. 

Pēdējās izmaiņas , 02.09.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē