Latvija
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

"Latvian Open" uz starta līnijas

Jau piektdien "Ozo" laukumā sāksies Latvijā gada nozīmīgākais starptautiskais golfa notikums 24. "Latvian Open", kas šogad pulcēs deviņu valstu 81 golferi, viņu vidū 67 kungus un 14 dāmas. Uz starta trīs dienu ilgajā turnīrā stāsies arī abi pašreizējie titula īpašnieki lietuvieši Gediminas Markevičius un Gilë Bitë Starkutë.

Pretendentu handikapi liecina, ka sīvas cīņas par uzvaru gaidāmas tiklab kungu, kā dāmu konkurencē. Ar plusa handikapu pieteikušies četri kungi, kur līdzās Somijas un Igaunijas golferiem ir arī Markevičius. Somiju pārstāvēs gan Casper Simberg, kurš šogad bija tuvu TOP 10 Šveices starptautiskajā amatieru čempionātā un uzreiz aiz TOP 20 tāda paša līmeņa turnīrā Vācijā, gan Igaunijas "Open" otrās vietas ieguvējs Jari Isometsä. 

Turpat blakus favorītu sarakstā ir arī Kārlis Broders, kura rēķinā jau ir divi "Latvian Open" tituli, kas iegūti 2007. un 2014.gadā. 

Savukārt dāmām čempiones laurus centīsies atgūt Anna Diāna Švanka, kura palika nepārspēta aizpērn, pirmo reizi kopš Kristas Puisītes amatieru uzvaru laikiem pirmo vietu "Latvian Open" nodrošinot ar rezultātu mīnusā. Sagaidāms, ka pērn "Latvian Open" nespēlējušajai Švankai nopietna konkurente būs gan Starkutë, gan somiete Anna Kuitunen, turklāt savu iespēju noteikti centīsies nepalaist garām arī Marija Jučmane un Laila Forstmane. 

Sacensību nolikums liecina, ka pieteikušos dalībnieku skaits ļaus visiem izspēlēt trīs raundus bez kata piemērošanas. Pieteikušos dalībnieku skaits ir identisks pērnajam, vienīgi mazliet nosveroties par labu kungu saraksta garumam.

Pēdējās izmaiņas , 16.08.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē