Latvija
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Pretendenti starta gaidās

Vasaras otrajā pusē golferi tradicionāli pulcējas Rīgā uz Latvijas golfa sezonas prestižāko starptautisko amatieru turnīru “Latvian Open”, kas no 18. līdz 20. augustam risināsies “Ozo Golf Club” laukumā, piesaistot vairāk nekā 80 spēlētāju no 10 valstīm. Uzvaras pretendentu vidū būs arī Latvijas golfā augstus panākumus guvuši sportisti.

“Latvian Open” notiks 23. reizi, golferiem sacenšoties gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Startam ir pieteikušies 65 vīrieši un 16 sievietes, tostarp pieckārtējais Latvijas amatieru čempions Roberts Eihmanis un Linda Dobele, kura par “Latvian Open” čempioni kļuva 2015.gadā.

Turnīrā uzvarētājus noteiks, trijās dienās izspēlējot trīs kārtas pa 18 bedrītēm. Labākie “Latvian Open” spēlētāji nopelnīs ieskaites punktus pasaules amatieru rangā (WAGR), kas ārzemju golferiem raisa lielāku motivāciju mērot ceļu uz Latviju.

Latvijas Golfa federācijas prezidents Vilis Krištopans: "Varam lepoties ar savu “Latvian Open” turnīru, kas gadu gaitā ir nostiprinājies Eiropas sacensību kalendārā un pulcē augsta līmeņa spēlētājus, kam katru dienu būs jāparāda sava vislabākā spēle, lai izcīnītu uzvarētāju kausus. Atbilstoši augstākajām prasībām sagatavotais “Ozo Golf Club” laukums būs nopietns pārbaudījums ikvienam uzvaras pretendentam, kuru vidū ar gandarījumu redzam arī Latvijas sportistus.”

Vīriešu konkurencē Latvijas amatieru čempions Eihmanis ir turnīra favorītu vidū, tomēr šoreiz ar vairākiem ļoti spēcīgiem spēlētājiem būs pārstāvēta Somija, un ar pamatoti nopietnām ambīcijām Rīgā ieradušies arī Igaunijas un citu valstu golferi. 

Savukārt sievietēm galvenās pretendentes uz uzvaru būs Austrumtenesijas Valsts universitātē ar golfa stipendiju studējošā Dobele un Somijas U-21 čempione Emilia Tukiainen. Uz panākumiem būs gatavas pretendēt arī spēcīgas pašmāju un Lietuvas juniores.

Starta sarakstā septiņiem vīriešiem un divām sievietēm ir par nulli augstāks handikaps, kas norāda, ka viņu potenciālais rezultāts ir mazāks nekā laukumā teorētiski nepieciešamais sitienu skaits (PAR). Handikaps raksturo spēlētāja meistarību un HCP 0 nozīmē, ka golferim prognozētais rezultāts atbilst laukuma PAR. Teorija no prakses gan mēdz atšķirties arī olimpiskajā sporta veidā golfā, jo katra favorītu neveiksme un sāncenšu sekmes var ātri izmainīt spēku samēru. 

 Papildu intriga svētdien turnīra pēdējā kārtā būs hole in one balva – par trāpījumu 13.bedrītē ar vienu sitienu precīzā sitiena autors kļūs par “Mazda6” spēkrata īpašnieku.

Pēdējās izmaiņas , 17.08.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē