Latvija
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Noteikumi ārpus grāmatām

Daudz dažādu diskusiju pēdējos gados ir par golfa Noteikumiem - jau pieņemtajiem un vēl tuvākā vai tālākā nākotnē plānotajiem. Tomēr bez tiem ir arī nerakstīti noteikumi, kas būtiski nosaka golfa spēles norisi, un ietekmē iespējas visiem golferiem gūt baudījumu no spēles.

Savu nerakstīto golfa noteikumu topu sastādīja "Golf Digest", vienlaicīgi atzīstot, ka ir mazliet dīvaini "nerakstītus noteikumus" tomēr aprakstīt. Tātad runa vairāk ir par tradīciju un etiķetes ievērošanu.

*Nestaigāt pa citu spēlētāju ripināšanas līnijām
Lielum lielā golferu daļa ir lietas kursā par šo etiķetes nosacījumu. Tomēr ļoti daudzi aizmirst vai, iespējams, nezina, ka ripināšanas līnija sniedzas tālāk par bedrīti. Vismaz piecu pēdu attālumā to vajadzētu ievērot.

*Klusums
Īpaši komandu formāta spēlēs partneri mēdz turpināt sarunu, kad kāds cits cenšas izdarīt sitienu. Paraugieties ap sevi mazliet plašākā apkārtnē.

*Palaist garām ātrākos
Lēna spēle ir viens no visvairāk golfā apspriestajiem jautājumiem. Taču kritiķu bultas nevērsīsies pret jums, ja vien jutīsiet laukumā valdošo spēles tempu un bez lūgšanas palaidīsiet garām ātrāk spēlējošos.

*Kustīgās ēnas
Ir vērts ielāgot, ka spēlētājam, kas gatavojas sitienam, nav jāredz ne vien jūsu kustības, bet arī jūsu kustīgās ēnas. Cita spēlētāja sitiena brīdī vislabāk ir nekustēties, bet uz grīna pārvietoties tā, lai jūsu ēna nebūtu redzeslokā spēlētājam, kam jāizdara sitiens.

*Neprasīts padoms ir nevietā
Lai gan to nosaka arī noteikumi, pat neformālā spēlē padomi, kā citam spēlētājam uzlabot savu vēzienu vai ripināšanu ir vienkārši nepiedienīgi. Cita lieta, ja padoms tiek lūgts, bet pārējos gadījumos ir vērts paklusēt.

*"Fore" - cik skaļi vien spēj
*Ne tik daudz laipnība laukumā, bet gan drošība patīkamai spēlei. Pat labākie spēlētāji mēdz bumbiņu raidīt iepriekš neapjaušamā virzienā, un golfā tas ir dabiski. Taču ar nosacījumu, ka ar pilnu jaudu atskan skaļš "fore!", lai riska zonā esošie varētu sevi pēc iespējas pasargāt.

*Salabotas velēnas, sagrābti bunkuri
Ripināšana nav bumbiņas izvadīšana starp grīnā izsistiem krāteriem. Vienkārši salabojiet savas bumbiņas izsisto piezemēšanās vietu un vēl otru, ja tādu redzat. Gluži tāpat arī bunkurus pēc sevis atstājiet vismaz tikpat labā stāvoklī, kā iepriekš.

*Par tavu rezultātu nav jācieš citiem
Garastāvokļa piesaiste ierakstiem rezultātu kartītē ir drošs ceļš uz sabojātu dienu. Saprotams, ka izdevusies spēle ir patīkamāka, taču neveiksmīgs golfa raunds nav iemesls traģēdijai. Vissvarīgākais ir nespiest citus savas grupas golferus strēbt paša ievārīto putru.

Pēdējās izmaiņas , 27.06.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē